Dünya Elleri bağlanmış halde katledildiler!

Elleri bağlanmış halde katledildiler!

Paylaş
Elleri bağlanmış halde katledildiler!

24 Şubat'ta Ukrayna'ya işgal başlatan Rus güçlerinin sivillere yönelik katliamları devam ediyor. Ruslardan kurtarılan Ukrayna kasabalarının sokaklarında adeta ceset yığınları bıraktı. Bu cesetlerin bazılarının ellerinin bağlanmış olması, Rus güçlerinin acımasızlığını gözler önüne seriyor.

Rus işgalcilerden geri alınan Ukrayna kasabaları haftalardır süren vahşetin korkunç izlerini taşıyor. Rus askerlerin arkalarında mayınların yanı sıra bubi tuzakları bıraktığı ve sivillerin cesetlerine tuzaklar yerleştirdiği bildirildi. Ukrayna ordusu, bomba imha uzmanları eşliğinde kurtarılan bölgelerde temizlik yapıyor. Başkent Kiev yakınlarındaki Buça’dan gelen fotoğraflar ise Rusların sivilleri acımasızca katlettiğini gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Buça sokakları, Rus bombardımanında ölenlerin cesetleriyle dolu. Ruslar geride, elleri bağlanarak infaz edilmiş sivillerin cesetlerini bıraktı.

'BİZE SİLAH VERİN, SİVİLLERİ KORUYALIM'

Ukraynalı müzakereci Mykhailo Podoliak, Twitter hesabından elleri bağlanmış sivillerin fotoğraflarını paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

"Sokaklarda Rus askerleri tarafından öldürülmüş elleri bağlı insanların cesetleri var. Bu insanlar asker değildi. Silahları yoktu. Hiçbir tehdit oluşturmadılar. Şu anda işgal altındaki topraklarda buna benzer kaç vaka daha yaşanıyor?"
"Rusya, Ukrayna’yı yok etmek için çalışıyor. Ancak sempati istemiyoruz. Beğeni beklemiyoruz. Ve kesinlikle bizim için Rusya ile savaşmanızı istemiyoruz. Sadece bir şey istiyoruz: Bize silah verin ki sivilleri koruyabilelim. Diğer her şeyi kendi başımıza hallederiz."

Haberin Devamı