Dünya En mutlu baba

En mutlu baba

Paylaş
En mutlu baba

İki kolunu da iş kazasında kaybeden elektrikçi, çift kol ve omuz nakliyle yıllardır hasret duyduğu kızına ve torunlarına sarılabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Elektrikçi Felix Gretarsson (49), İzlanda’da 1998’de geçirdiği kazada iki kolunu da kaybetti. Sarılmaya doyamadığı ikinci kızı Dilja yeni doğmuştu. Büyük kızı da henüz dört yaşındaydı. 2007’de el nakli yapan cerrah Dr Jean-Michel Dubernard’a ulaştı. Kollarına da nakil yapılabileceğini öğrendi. Cerrah Fransa’daydı, görüştü. Dört yıl sonra nakil başvurusu kabul edildi. Nakil için 200 bin Euro’luk bağış kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

15 SAAT SÜRDÜ

Fransa’ya taşındı ve 2017’de donör arayışı başladı. Uygun donör geçen yıl ocakta bulundu. Gretarsson, kazanın 23’üncü yıl dönümünde dünyanın ilk çift kol ve omuz nakli ameliyatını 15 saat süren operasyon ile oldu.

Ameliyattan dokuz ay sonra parmaklarını oynatabilmeye başladı. Geçen 1.5 yıl içinde de kol kaslarını güçlendirdi. Artık hem kızlarına hem eşine sarılabildiği gibi torunlarını da kucaklayabilmenin sevincini yaşıyor.