Dünya Enkaz altında doğan bebeği kaçırmaya çalıştılar

Enkaz altında doğan bebeği kaçırmaya çalıştılar

Paylaş
Enkaz altında doğan bebeği kaçırmaya çalıştılar

Kahramanmaraş merkezli depremler Suriye'de de ağır bir yıkıma yol açtı. Facianın ardından enkaz altında kalan hamile bir kadın doğum yaptı. Ancak mucize bebeğin çilesi bununla kalmadı...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat saat 04.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem, daha önce görülmemiş geniş bir coğrafyada yıkıma neden oldu. Doğu Anadolu Fayı, Malatya'dan Antakya'ya kadar 300 km'lik bir hat boyunca kırıldı. Sarsıntılar, Suriye, Irak. Lübnan, Ürdün ve Mısır'da da hissedildi. İtalyan yetkililer ise tsunami uyarısı yaptı ancak ilerleyen saatlerde uyarıyı geri çekti. 

Haberin Devamı

İlk depremi, en büyüğü 6.6 olmak üzere 145 artçı sarsıntı izledi. Depremin şoku henüz devam ederken öğleden sonra 13.24’te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Ankara ve Samsun'da hissedilen ikinci depremde, ilk depremde hasar almış binalar tamamen yıkıldı. Deprem nedeniyle tüm Türkiye'de 7 gün süreyle milli yas ilan edildi. 

ENKAZDA DOĞDU

Suriye Afrin’e bağlı Cinderes’te 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan bir binanın enkazında 7 Şubat’ta mucize yaşanmıştı. Enkaz altındaki hamile bir kadın, kurtarma ekiplerinin yardımıyla doğum yapmıştı. Aya adı verilen bebek hastaneye kaldırılırken annesi, babası ve 4 kardeşi ölmüştü. 

Suriye'de enkaz altında doğum yaptı Suriye'nin Halep şehrinde hamile bir kadın enkaz altında doğum yaptı. Kurtarma ekipleri bebeğin sağlıklı olduğunu, annenin ise hayatını kaybettiğini söyledi.

BİNLERCE KİŞİ EVLAT EDİNMEK İSTEDİ

Haberin Devamı

Aya’nın kurtarılma görüntüleri sosyal medyada çok izlenmişti. Görüntülerde, enkazdan tozla kaplanmış bir bebek çıkartan bir adam görülüyordu.

Sosyal medyada binlerce kişi, bebeği nasıl evlat edinebileceklerini sordu. Bir kişi “Onu evlat edinmek ve güzel bir yaşam sunmak istiyorum” derken, Kuveytli bir televizyon spikeri “Hukuki süreçler aşılabilirse, bu bebeğe bakmaya ve evlat edinmeye hazırım” ifadelerini kullandı.

SİLAHLI SALDIRI

Aya’nın kaldırıldığı hastanenin başhekimi, bir hasta bakıcının bebeğin fotoğraflarını çektiğini gördü. Bebeği kaçırmayı planladığı gerekçesiyle hasta bakıcıyı kovdu. Birkaç saat sonra hasta bakıcı, yanında silahlı bir kişiyle hastaneye döndü. Silahlı saldırgan, başhekimi yaraladı. Bunun üzerine polis, Aya bebeği korumak için hastanede güvenlik önlemi aldı. Bu arada birçok kişinin Aya’nın akrabası olduğu iddiasıyla başvurduğu ancak şu ana kadar başvuruların hepsinin sahte çıktığı öğrenildi.