Dünya Eski Kremlin yetkilisi, eşi ve küçük kızı ölü bulundu

Eski Kremlin yetkilisi, eşi ve küçük kızı ölü bulundu

Paylaş
Eski Kremlin yetkilisi, eşi ve küçük kızı ölü bulundu

Eski Kremlin yetkilisi ve Gazprombank başkan yardımcısı Vladislav Avayev, başından silahla vurulmuş halde Moskova'daki lüks dairesinde bulundu. Dairede Avayev'in yanı sıra 47 yaşındaki eşi Yelena ve 13 yaşındaki kızı Maria da öldürülmüştü. Cesetler, Avayev'in büyük kızı tarafından bulundu.

Eski Kremlin yetkilisi ve Gazprombank yardımcı başkanı, Moskova'da yaşadığı lüks apartman dairesinde ölü bulundu. Dairede 51 yaşındaki Vladislav Avayev'in cesedinin yanı sıra 47 yaşındaki eşi Yelena ve 13 yaşındaki kızı Maria'nın da cansız bedenleri bulundu. 

Haberin Devamı

Cesetlerin her birinde kurşun yarası bulunurken, Avayev'in 26 yaşındaki kızı Anastasia'nın ailesine ulaşamadığı için eve gelmesiyle korkunç olay ortaya çıktı. Cesetlerdeki kurşunların Avayev'in silahına ait olması dikkat çekerken, dedektifler milyonerin iş ve özel hayatını araştırdıklarını belirtti. 

Anastasia polislere, daireye girdiklerinde silahın babasının cesedinin elinde olduğunu söyledi. 

Avayev daha önce Vladimir Putin'in Batı yaptırımlarına karşılık verme planının önemli bir parçası olan Gazprombank'ta üst düzey bir yönetici olarak çalışıyordu. Sonrasında ise işinden ayrılmıştı ancak bağlantısını sürdürüp sürdürmediği kesin olarak bilinmiyor. 

İnşaat zengini olan Avayev, Kremlin'de Putin yönetiminin önemli bir parçasıydı. 

Haberin Devamı

Ölümlerle ilgili ortaya atılan bir diğer iddia ise Avayev'in eşinin şoförüyle girdiği ilişkiden hamile kalmış olduğu yönünde. Bu duruma karşılık Avayev'in kıskançlık cinayeti işlendiği öne sürülse de, eşinin hamile olup olmadığı belirsiz.

Başka bir iddia ise Avayev'in eşinin başka bir ilişkisi olduğunu öğrendiği ve şoförünün istifa ettiği yönünde. Çiftin maddi meseleden anlaşamadığı da öne sürülüyor. 

Anastasia'nın ifadesinde dairenin kapısının içeriden kilitlendiği de yer aldı.

Lüks apartman dairesinde yapılan araştırmada 13 silah bulundu. 

Avayev'in komşuları, yaptırımlar nedeniyle sıkıntı yaşamış olabileceğini ya da bunun bir cinayet olabileceğini düşündüklerini ifade ediyor.