Dünya Et yiyen bakteri, hayatını kabusa çevirdi

Et yiyen bakteri, hayatını kabusa çevirdi

Paylaş
Et yiyen bakteri, hayatını kabusa çevirdi

Brezilyalı genç kadın, çıplak ayakla dikenlere bastığı zaman hayatının kökten değişeceğini bilmiyordu. Nadir görülen enfeksiyona yakalanan kadın kalp krizi geçirdi ve komaya girdi. Ardından da bacağı ampüte edildi.

Posta.com.tr | 29 yaşındaki Brezilyalı Gabriela Mello Mendes, arkadaşlarıyla çıktığı bir kır gezisinde yalın ayak yürüyüş yapıyordu. Dikenlere bastığı zaman iki ayağında da büyük bir acı hissetti. Ancak durum zannettiği kadar basit değildi.

Haberin Devamı

Yerel medyaya konuşan Mendes, "Tam olarak neye bastığımı bilmiyordum. İki ayağım da yara oldu. Alkol ve merhem kullandım ama dikenler çok küçüktü ve göremiyorduk. Birkaç gün sonra bacaklarımda ağrı hissetmeye başladım ve dizlerim şişti" dedi.

GİDEREK KÖTÜLEŞTİ

Aralık 2017'de uzmana görülen Mendes'in enfeksiyon kaptığı ortaya çıktı. Antibiyotik verilerek eve yollandı ve ağrılarının geçeceği söylendi. Ancak bir ay sonra ateşi yükseldi ve ellerinde kırmızı lekeler oluştu. Durumu giderek kötüleşti.

Kalbini kontrol ettirmek için hastaneye gittiğinde korkunç gerçekle sarsıldı. Kalbinde kitle olduğu ortaya çıkan genç kadın yoğun bakıma kaldırıldı ve ardından komaya girdi. Hayati bir ameliyata giren genç kadının kalp kapakçığı değiştirildi.

Haberin Devamı

AYLAR SONRA YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Ameliyat sonrasında iki kez kalp krizi geçiren Mendes'in organları da iflas etmeye başladı. Sonrasında kan nakli ile durumu düzelmeye başladı ve yoğun bakımdan çıkabildi.

Çok kilo verdiğini ve vücudunun her yerinde yatak yaraları olduğunu söyleyen Mendes "Yürümeyi ve nefes almayı yeniden öğrenmek zorunda kaldım. 30 günden fazla tiple beslendim. Ben iyileşirken sol ayağımın dokusu ölmeye başladı" dedi.

Mendes, yeni bir enfeksiyon geliştirmemek için taburcu edildi ancak tedavisi için düzenli olarak hastaneyi ziyaret etti. İlerleyen aylarda ayağındaki sorunun düzelmesi için ameliyat oldu ancak topuğundaki yara kapanmadı.

"Yıllar geçti, tedavi edildim, ancak topuğum iyileşmedi. Son zamanlarda bacak kemiğinde bir enfeksiyon olduğunu keşfettim. O zaman sağlık görevlileri bacağımın bir kısmını kesmeye karar verdiler" diyen Mendes, 5 yıllık çilesinin ardından alt bacağının kesildiğini açıkladı.

Genç kadın hayatının son 5 yılını sürekli bandaj değiştirerek, plastik torbayla duş alarak, ayağının üzerine basmadan ve yürüyüşe çıkmadan geçirmişti.