Dünya Evinde 124 tane yılan ile birlikte yaşıyordu... Feci ölüm!

Evinde 124 tane yılan ile birlikte yaşıyordu... Feci ölüm!

Paylaş

ABD'nin Maryland eyaletinde evinde 124 yılan yaşayan ve geçen aylarda ölü bulunan David Riston'ın, yılan ısırığı yüzünden hayatını kaybettiği tespit edildi. Maryland Adli Tıp Kurumu tarafından çarşamba yapılan açıklamada, Riston'ın yılan ısırığının ardından zehirlendiği bildirildi.

Haberin Devamı

EVİNE GİREN POLİS EKİPLERİ DEHŞETE DÜŞTÜ

Komşusu, 49 yaşındaki adamı bir süre görmeyince 19 Ocak'ta polisle temasa geçmişti. Bölgeye intikal eden polis ekipleri, Riston'ın cansız bedeniyle karşılaşmıştı. Evde yapılan incelemenin ardından titizlikle hazırlanmış kafeslerde burma pitonu, çıngıraklıyılan ve kobra gibi 124 yılanla karşılaşılmıştı.

30 YILDIR BÖYLESİNİ KİMSE GÖRMEDİ

Charles County Şerif Bürosu Sözcüsü Jennifer Harris o dönem yaptığı açıklamada, "Hayvan kontrol yetkilimiz 30 yılı aşkın görev süresinde böyle bir şeyle daha önce karşılaşmadığını söyledi" demişti.

Öte yandan yetkililer Riston'ın yılan sokması sebebiyle öldüğünü düşünmediklerini ifade etmişti. Ancak yapılan otopsi, Riston'ın yılan ısırmasının ardından öldüğünü ortaya koydu. Peki bunu keşfetmek neden bu kadar uzun sürdü? Maryland Eyaleti Sağlık Bakanlığı bu konuda bir açıklama yapmadı:

Haberin Devamı

"David Riston'ın ölüm sebebinin yılan ısırması yoluyla zehirlenme olduğunu ve kazara yaşamını yitirdiğini doğruladık. Şu anda paylaşacak başka bir bilgi yok."

2 METRELİK YILAN KAÇTI

Bugün yılanlarla ilgili ürkütücü bir haber de Japonya'dan geldi. Japonya’nın Okayama eyaletinde 2 metre uzunluğundaki piton yılanı sahibinin arabasından kaçtı. Dev yılanı aramak için seferber olan yetkililer, pitonun zehirli olmamasına rağmen ısırabileceği uyarısında bulundu.

Japonya'nın Okayama eyaletine bağlı Kurashiki kentinde, evcil olarak beslediği 2 metro uzunluğundaki pitonu geçici olarak bir tanıdığına bırakan ve 15 Nisan'da geri alan yılanın sahibi, aynı gün 22.00 sularında araba ile evine döndü. Önce çantalarını taşımak için eve giden şahıs, geri döndüğünde ise yılanın arabada olmadığını fark etti. Dev pitonu kendi çabalarıyla bölgede arayan yılan sahibi, sonuç alamayınca dün 16.00 sularında polise başvurdu. Kayıp ihbarının ardından yetkililer dev pitonun bulmak için alarma geçti. Bölge sakinlerine dikkatli olma çağrısı yapılırken, yılanın zehirli olmadığı ancak yine de ısırabileceği uyarısında bulunuldu.

BENZERİ YAŞANMIŞTI

Japonya’da evde beslenen 3.5 metre uzunluğundaki bir piton geçtiğimiz yılın Mayıs ayında kafesinden kaçmış, olayın ardından Kanagawa eyaletinde güvenlik alarmı verilmişti. Karşılaştığı kişileri boğabileceğinden endişe edilen yılan 17 gün sonra sahibinin yaşadığı evin tavan arasında bulunmuştu. 13 kilo ağırlığındaki dev yılanın bulunmasıyla bölge sakinleri rahat bir nefes almıştı.

Haberin Devamı

YILAN ADASI DEĞİL YÜKSEKOVA

Geçen hafta da Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden yılan haberleri gelmişti. Yürekli ve Karabağ köyleri arasındaki bölgede yol boyu sürü halinde yılanların bulunması Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırırken, görenleri ise hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Özellikle insanların olmadığı zamanlar açık alanlara çıkan yılanların zehirsiz olduğu da biliniyor.

Yılan Pınar'ındaki yılanların zararsız olduğunu belirten Ayhan Çelik, “Nisan ayının başların yılanlar çıkıyor. Bölgeye zaten ‘Yılan Pınarı’ deniliyor. Bu yılanlarda zararsız hayvanlardır. Kimse bu yılanları öldürmesin. Evet korkunç bir görüntüsü var ama kesinlikle zarar vermiyorlar. Özellikle her yıl olduğu gibi havaların ısınmasıyla yılanlar çiftleşme dönemiyle buralara akın ediyor. Yıllardır burada yılanlar var. Bizim bir ricamız var. Özellikle bu taraflara gelen vatandaşlara, yol boyu yılanlar çıkmış ve sürü halinde olabilirler ama asla zarar vermiyorlar. Hepsi zararsız ve su yılanıdır” dedi.

Haberin Devamı