Dünya Evini hücreye dönüştürüp saldırıları satır satır yazdı

Evini hücreye dönüştürüp saldırıları satır satır yazdı

Paylaş
Evini hücreye dönüştürüp saldırıları satır satır yazdı

Kadınları kaçırıp hapsetmek için evi hücreye dönüştüren ve saldırılarının her ayrıntısını yazan adam ABD’yi dehşete düşürdü.

ABD'nin Oregon eyaletinde evli ve bir çocuk babası olan Negasi Zuberi (29), cani planı ortaya çıkınca tutuklandı. Klamath Falls'te yer alan derme çatma bir evden kaçtığını söyleyen bir kadın yetkililere Zuberi'yi ihbat etti. Kadın kaçırıldığını ve cinsel saldırıya uğradığını, bir mahzene kapatılıp zincire vurulduğunu anlattı. Buna göre Zuberi fahişelik yapan kadını tuzağa düşürmüştü. Polis gibi davranarak kelepçeleyip kaçırmıştı.

Haberin Devamı

KURBANLAR KURTULDU

Eve yapılan baskında tahminlerin ötesinde bir hücre bulundu. Kurtulmak için kapıyı elleri kan içinde kalsa da kırana kadar yumruklayarak açan kadın sayesinde başka kurbanlar olması önlendi. Çünkü evde Zuberi'nin detaylı suç planları ele geçirildi. 'Devralma Operasyonu' adlı belgelerde "Telefonu evde bırak", "Hayatlarında bir sürü insan olmadığından emin ol" gibi kendine yazdığı notlar vardı. Ayrıca evde bir çukur kazmayı da planlamış bunu çizimle not düşmüştü. FBI, son 10 yılda 10 farklı eyaletle bağlantısı olan Zuberi'nin ek saldırılara karışmış olabileceği ihtimalini araştırıyor.