Dünya Evre'nin savaşı

Evre'nin savaşı

Paylaş
Evre'nin savaşı

İngiltere’de kanser tedavisi gören Türk ressam Evre Başak Clarke’ın kemoterapi sırasında yanlışlıkla bağırsağı patlatıldı. Sanatçı ölümden döndü.

Evlenerek iki yıl önce İngiltere’ye yerleşen Türk ressam Evre Başak Clarke (38), 19 Eylül’de bağırsak ve karaciğer kanseri tanısı alarak tedavi görmeye başladı. Sanatçı bu zorlu süreci, bir yaşındaki oğlu Oscar’ın resimlerini yaparak atlatmaya çalışıyordu. Bu sırada Oscar’ın bakımı ve ailesinin seyahat masrafları için ‘Evre’nin Savaşı’ adlı bir bağış kampanyası başlatıldı. Bu kampanyaya olan büyük ilgi, dostlarının gösterdiği büyük destek ve sanatçının çizimleri yerel gazetelere de haber oldu. Sanatçı yaşadıklarını sosyal medya sayfasından da paylaşıyordu. Ancak bir süre ortadan kayboldu. 10 gün sonra ölümden döndüğünü açıkladı. Kabus gibi günler geçirmişti.

Haberin Devamı

4 GÜN SONRA UYANDI

Yaptığı açıklamada özel bir hastanede kemoterapi gördüğü sırada yanlışlıkla bağırsağının patlatıldığını, durum iki gün fark edilmediği için kan zehirlenmesi geçirdiğini, beş saat süren bir ameliyata alındığını ve dört gün sonra uyandığını anlattı. Kocası Philip Clarke’a doktorlar yaşama umudu düşük olduğu için ailesine haber vermesi gerektiğini söylemişti. Bağış paralarıyla tüm yakınları İngiltere’ye koştu. Evre B. Clarke, kendisini İngiliz Ulusal Sağlık Kurumu (NHS) doktorlarının hayata döndürdüğünü söylüyor. Geçirdiği ameliyattan sonra tamamen iyileşmesinin bir yılı bulabileceğini belirten Clarke, kanser tedavisine de hastaneden çıkınca devam edebilecek. Sanatçı, kanser tedavisine Türkiye’de devam edebilmenin de yolunu arıyor.

Haberin Devamı