Dünya Filistin'de katliam! Netanyahu'dan 'kara harekatı' açıklaması

Filistin'de katliam! Netanyahu'dan 'kara harekatı' açıklaması

Paylaş
Filistin'de katliam! Netanyahu'dan 'kara harekatı' açıklaması

Gazze'de sivil halka yönelik İsrail katliamı devam ederken bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu 'Kara operasyonu yapılacak ancak zamanlaması ortak karar olacak' açıklamasında bulundu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla yapılan saldırının ardından bölge alevlendi.

Haberin Devamı

CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail'in 19 gündür saldırdığı Gazze Şeridi'nde can kaybı artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu son 24 saatte 755 kişinin daha hayatını kaybettiği, toplam can kaybı sayısının 2 bin 704’ü çocuk olmak üzere 6 bin 546’ya yükseldiği bildirildi.

Yaralı sayısının ise 17 bin 439'a ulaştığı aktarıldı. Ayrıca 900'ü çocuk olmak üzere bin 600 kişinin ise hala enkaz altında olduğu belirtildi. Saldırılarda 57 sağlık kurumunda ve 25 ambulansta hasar meydana geldiği, 73 sağlık personelinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Saldırılar veya yakıt sıkıntısı nedeniyle 12 hastane ile 32 sağlık merkezinin de hizmet dışı kaldığı öğrenildi. İsrail saldırılarının Gazze Şeridi'nin güney bölgelerinde yoğunlaştığı vurgulandı.

Haberin Devamı

600 BİNİ GEÇTİ

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’de İsrail’in saldırıları sonucu yerinden edilen sivillerin sayısının 600 bine yaklaştığını duyurdu.

İsrail Hava Kuvvetleri, dün gece boyunca Gazze Şeridi’nde düzenlenen hava saldırılarında askeri karargahların, tünellerin ve mühimmat depolarının vurulduğunu duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dün Orta Doğu gündemiyle toplanan BM Güvenlik Konseyi’ne hitap etti. Guterres, “Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz bırakılmaktadır. Ancak Filistin halkının sıkıntıları Hamas'ın korkunç saldırılarını haklı gösteremez” dedi.

KARA HAREKATI SİNYALİ

Ulusa sesleniş konuşması yapan İsrail Başbakanı Netanyahu, kara harekatı ile ilgili yeni bilgiler verdi. Netanyahu, "Kara harekatına hazırlanıyoruz. Ne zaman ve nasıl olacağına ilişkin herhangi bir detay vermeyeceğim. Bu değerlendirmelerin çoğu İsrail kamuoyu tarafından bilinmiyor ve bu iyi bir şey." dedi.