Dünya Fransa polisinden TRT muhabirine Türkçe uyarı! O polis bakın nereli çıktı

Fransa polisinden TRT muhabirine Türkçe uyarı! O polis bakın nereli çıktı

Paylaş
Fransa polisinden TRT muhabirine Türkçe uyarı! O polis bakın nereli çıktı

Fransa’da 17 yaşındaki Nahel M.’nin polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. Protesto bölgesinden canlı yayın yapan TRT muhabirinin bir polis tarafından Türkçe uyarılması sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. O polis bakın nereli çıktı...

Fransa'da 17 yaşındaki Nahel'in polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda yüzlerce kişi gözaltına alındı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, gece saatlerinde protesto kaynaklı çıkan yangına müdahale sırasında 24 yaşında bir itfaiye erinin yaşamını yitirdiğini duyururken, gelen acı haberle birlikte protestolar sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı arttı.

Haberin Devamı

Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti. Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kadar kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

FRANSIZ POLİS TÜRKÇE UYARDI

Fransa'da gösteri alanından canlı yayın yapan TRT muhabiri Mustafa Seçen'e yaklaşan bir Fransız polis Türkçe konuşarak 'Kenara çekilin' uyarısı yaptı. Polisin Türkçe uyarısı sosyal medyada büyük yankı uyandırırken aslen Ankaralı olduğu ortaya çıktı. 

Fransa polisinden TRT muhabirine Türkçe uyarı! O polis Ankaralı çıktı

TRT muhabiri Mustafa Seçen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Fransa polis teşkilatında görevli Ankara/Balâlı bir abimiz gece boyunca etrafımızda gezerek güvenliğimizi sağlamaya çalıştı. Biz çok başka bir milletiz" dedi.

Haberin Devamı