Dünya Geleceği mi gördü? 1953'te yazılan kitapta 'Elon Musk' detayı

Geleceği mi gördü? 1953'te yazılan kitapta 'Elon Musk' detayı

Paylaş
Geleceği mi gördü? 1953'te yazılan kitapta 'Elon Musk' detayı

Elon Musk'ın Mars'ta bir insan kolonisi oluşturma hayali, yıllar önce başka bir bilim insanı tarafından öngörülmüş olabilir. 1953 yılında yazılan bir kitapta geçen Mars projesi ve Elon ismi, internet kullanıcıları arasında tartışma konusu oldu.

SpaceX'in kurucusu Elon Musk, 2024 yılına kadar insanların Mars’a gidebileceğini söyleyip uzayda bir koloni kurmak istediğini dile getirmişti. Elon Musk’ın Mars hayali, 1953’te yayınlanan bir kitapta oldukça ilginç bir şekilde yazıldığı ortaya çıktı. Üstelik kitapta yer alan Elon ismi, kehanet iddialarının gündeme gelmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Twitter’da bir paylaşım yapan Elon Musk, ‘Kader, kader. Benim için bundan kaçış yok’ yazmıştı. Bu satırların altında bir Twitter kullanıcısı, 1953 yılında Wernher von Braun tarafından yazılan Mars Projesi kitabından altıntı paylaştı.
Paylaşılan tweet’te ‘Kaderden bahsetmişken, Von Braun'un 1953 tarihli 'Mars Projesi' kitabının, Elon adında insanları Mars'a getirecek bir kişiye atıfta bulunduğunu biliyor muydunuz?’ yazıyordu.

Alman uzay mühendisi Wernher Von Braun tarafından yazılan 'Mars Projesi: Teknik Bir Öykü' kitabından bahseden kullanıcının paylaşımı, takipçiler arasında tartışma konusu oldu. Elon Musk’ın kaderi daha önce Von Braun tarafından mı öngörümüştü?

Von Braun, Nazi Almanya'sında roket teknolojisini geliştirdi ve daha sonra ABD'de roket uzay teknolojisi üzerinde çalıştı. Yazdığı kitap kurgusal olmaktan ziyade, bir insanın Mars’a yapacağı yolculuğun nasıl olabilecğeine dair bir kılavuz niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan kitapta insanları Mars’a götüren kişinin değil, Mars’taki lider konumunun adı Elon olarak yazıyordu.