Dünya Genç hostes, otelde güvenli konaklamanın sırrını paylaştı: 'Su şişesi kullanın'

Genç hostes, otelde güvenli konaklamanın sırrını paylaştı: 'Su şişesi kullanın'

Paylaş
Genç hostes, otelde güvenli konaklamanın sırrını paylaştı: 'Su şişesi kullanın'

Hollandalı havayolu KLM'de çalışan hostes Esther, işi gereği birçok yabancı ülkede otelde konaklamak zorunda kalıyor. Esther, otellerde güvende kalabilmek için uyguladığı yöntemi takipçileriyle paylaştı.

Posta.com.tr | Her tatilci otelde kalırken kendini güvende hissetmek için farklı yöntemler uygular. Seyahat ve otelde konaklamak söz konusu olduğunda en çok uçuş görevlileri dikkat çekiyor. Birçok uçuş görevlisi herhangi bir otele giriş yaparken kendi güvenlik rutinlerini uyguluyor. 

Haberin Devamı

Hollandalı havayolu şirketi KLM'nin kabin ekibinin bir üyesi olan Esther, seyahat ederken uyguladığı bir güvenlik taktiğini anlattı. Esther, bu sayede yatak odanızda saklanma ihtimali olan saldırganlara karşı kendinizi koruyabileceğini öne sürdü.

SU ŞİŞESİ KULLANIYOR

Esther'in güvenlik taktiğinin baş oyuncusu ise bir su şişesi. Otel odanızdaki yatağınızın altında birinin saklanıp saklanmadığını anlayabilmeniz için Esther, 'yatağın altına su şişesi attığını' söyledi. Eğer yatağın altında davetsiz bir misafir yoksa şişe, yatağın diğer tarafından dışarı çıkıyor. 

Esther, eğer yatağın altında saklanan biri varsa, o zaman su şişesinin yatağın altında sıkışacağını ifade ediyor. Ancak bunun için yatağın altında bavul gibi eşyaların olmayacağından emin olmalısınız. 

Haberin Devamı

AYAKKABILAR KASADA

Esther'in bir diğer güvenlik tüyosu ise, oteldeki kasada pasaport, mücevher ve para gibi değerli eşyaları unutmanızı engelleyecek cinsten. Genç hostes bunun için kasaya bir de ayakkabı koyduğunu açıkladı. 

AYNALARI DA KONTROL EDİYOR

Otel odasındaki gizli kameraları her zaman kontrol ettiğini belirten Esther, herhangi bir yansıyan ışık ya da bükülme olup olmadığının görebilmek için banyosunun aynasına eliyle bastırarak kontrol ediyor. Esther ayrıca telefonun feneriyle duşu ve yangın alarmı kenarlarını kontrol ederek herhangi bir mercek veya ışık yansıması olup olmadığına da bakıyor. 

Ayrıca kimsenin onu gözetlemeye çalışmadığından emin olmak için odanın her yerindeki perdeleri, çekmeceleri ve televizyonu dahi kontrol ediyor. 

GİZLİ KAMERA TEHLİKESİ

Esther'in güvenlik tüyoları kimilerine 'abartı' gibi görünse de Güney Kore de dahil olmak üzere birçok ülkede, kiralık daire ve otellerde artan gizli kamera kullanımı vakaları olduğu belgelendi.