Dünya Gizli bilgiler internete düştü

Gizli bilgiler internete düştü

Paylaş
Gizli bilgiler internete düştü

ABD ordusunun Afganistan'da kullandığı biometrik tarayıcı cihaz, içindeki binlerce teröriste ait verilerle birl,kte 68 dolara satıldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 11 Eylül saldırılarının ardından güvenlik güçleri için bir biometrik tarayıcı sistemi kullanıma sokmuştu. Hem göz hem de parmak izi taraması yapan cihazlar, kontrolden geçirilen kişinin Pentagon’un veri tabanında yer alıp almadığını tespit ederken, Afganistan’daki ABD askerleri tarafından da kullanılmıştı. New York Times gazetesinin haberine göre, bu cihazlardan biri internetten satış platformu eBay’e düştü.

Haberin Devamı

AÇIK ARTIRMAYLA

Alman güvenlik araştırmacısı Matthias Marx, 149 dolardan satışa sunulan cihazı, açık artırmayla 68 dolara aldı. Cihazla birlikte gelen hafıza kartında 2 bin 632 kişinin isimleri, fotoğrafları, parmak izi ve göz taramaları da vardı. Bunlardan birçoğunun terörist ve aranan kişiler olduğu, diğerlerinin ise ABD Hükümeti için çalışanlar olduğu saptandı.ABD ordusuna ait tarayıcının Afganistan’da kullanıldıktan sonra nasıl Almanya’da satışa çıktığı ise bilinmiyor.