Dünya Gizli dosyanın şifresini kırdı! İngiltere'nin en büyük UFO gizemi çözüldü

Gizli dosyanın şifresini kırdı! İngiltere'nin en büyük UFO gizemi çözüldü

Paylaş
Gizli dosyanın şifresini kırdı! İngiltere'nin en büyük UFO gizemi çözüldü

Şimdiye dek çekilmiş en kaliteli UFO görüntülerinden biri olarak kabul edilen Calvine fotoğrafını kimin çektiği gizemini koruyordu. Ancak yakın tarihte yaşanan bir gelişme UFO araştırmacısının dikkat çekici bir teori ortaya koymasına yol açtı.

Posta.com.tr | Britanya'da bir UFO araştırmacısı, en büyük UFO gizemini çözdüğünü düşünüyor. Britanya'da bir UFO araştırmacısı, en büyük UFO gizemini çözdüğünü düşünüyor. Araştırmacı Simon Holland, 1990'da Perthshire'da çekilen fotoğrafın ünlü "Calvine Olayı" ile ilgili olduğunu düşünüyor. 

Haberin Devamı

Daily Record 6 Mart'ta birçok kişi tarafından şimdiye kadar çekilmiş en iyi UFO fotoğrafı olarak kabul edilen görüntünün, Glaswegianlı genç bir otel çalışanı olan Kevin Russell tarafından çekildiğini ortaya çıkardı. 

GİZEMİN ÖZÜNE İNDİ

BBC Horizons yapımcısı Holland, daha önce adı açıklanmayan fotoğrafçıyla gizemin özüne indiğini düşünüyor. Holland'a göre İngiliz havacılık şirketi British Aerospace, yeni bir radar geçirmez savunma sistemi üzerinde çalışıyordu. 

Holland bu projenin özel sektöre ait Harrier jetlerinin eşlik ettiği elmas şeklindeki bir uzay gemisini de kapsadığına inanıyor. 

'KENDİ TEORİM VAR'

Russell, Pitlochry Hydro Hotel'de çalışırken yürüyüşe çıkmış, Calvine yakınlarındaki A9 otoyolunda fotoğrafı çekmişti. YouTube kanalında konuşan Holland, "Hikayede adı geçen Kevin Russell, olanlara dair en iyi, ilk elden açıklamayı yapacak. Bu da kalıcı gizemi çözmeye yardımcı olabilir. Ama fotoğrafladığı şey hakkında kendi teorim var" dedi.

Haberin Devamı

Kabul edilen yaygın görüş, Negatiflerin Savunma Bakanlığı'na gönderildiği ancak daha sonra kaybolduğu yönünde. Ancak görüntü bir basın görevlisi tarafından saklandı. 

Holland, “Fotoğrafın sahte olmadığının birçok kişi tarafından kabul edildiğini düşünüyorum. Sanırım o gün gökyüzünde gizemli bir uçak vardı. Savunma Bakanlığı  daha önce 4 Ağustos 1990'da Perthshire'da 'bilinen' hiçbir Harrier uçağının uçmadığını belirtmişti. Böylece onların kim olduklarına dair büyük bir ipucu olduğu ortaya çıktı" dedi.

Holland şu şekilde devam etti:

"Diğer İngiliz Harrier'ların özel şirket BAE Systems'e ait olduğunu keşfettim. Harrier'larını çok rulolu savunma test platformları olarak kullandılar ve BAE ileri teknolojisini test ettiler. Daha derine indim ve Lancashire, Warton'daki BAE Genel Merkezi'nde bulunan Marconi Advanced Materials'ın muhtemelen ABD Hava Kuvvetleri için gelişmiş bir 'gizli' dış görünüm malzemesi üzerinde çalıştığını gördüm."

Holland, yakın zamanda British Aerospace'in 1980'lerin sonlarında Lancashire'daki Stealth programının geliştiricisi Ron Evans ile konuştuğunu söyleyerek "Ron, herhangi bir Calvine testini doğrulamadı, ancak uçağı radardan gizlemek için gizli malzemelerin kullanıldığını açıkladı. Bence bir şeyler olduğunu gösterecek yeterli kanıt var ve Savunma Bakanlığı'nın çıkıp bize her şeyi anlatması çok yardımcı olacaktır" dedi.