Dünya Güneş'in kalbi atıyor! Bilim insanlarının keşfettiği gizemli ses

Güneş'in kalbi atıyor! Bilim insanlarının keşfettiği gizemli ses

Paylaş
Güneş'in kalbi atıyor! Bilim insanlarının keşfettiği gizemli ses

Güneş'i inceleyen bilim insanları, gizemli bir ses fark ettiler. 'Kalp atışı' benzeri seslerin solar sistemdeki patlamaları anlamaya yardımcı olabileceğine inanılıyor.

Posta.com.tr | Güneş'ten kalp atışı benzeri iki sesin geldiğini fark eden bilim insanları şaşkına döndü. Birkaç saniyede bir gelen sesler, bilim insanlarına göre solar sistemdeki en güçlü patlamaları anlamaya yardımcı olabilecek. Güneş'ten kalp atışı benzeri iki sesin geldiğini fark eden bilim insanları şaşkına döndü.

Haberin Devamı

Birkaç saniyede bir gelen sesler, bilim insanlarına göre solar sistemdeki en güçlü patlamaları anlamaya yardımcı olabilecek. 

Güneş'in atmosferindeki seslerin 10 ila 20 saniyede bir geldiği belirtiliyor. Ritmik seslerin yıldız yüzeyinin 5 bin kilometre üzerindeki C sınıfı bir güneş patlamasından geldiğine inanılıyor. 

Araştırmaya göre Güneş patlamaları, çok güçlü bir enerjinin dışarı çıkmasını sağlıyor. Büyük patlamalardan biri Dünya'yı etkileyebilir. 

Gök bilimci Sijie Yu, keşiflerinin 'beklenmedik' olduğunu söyledi. Yu, "Sesin şekli, enerjinin nasıl salındığını ve Güneş'in atmosferinde nasıl dağıldığını anlamamıza yardımcı olabilir" dedi.

ABD'deki Genişletilmiş Owens Vadisi Güneş Dizisi olarak adlandırılan teskobu kullanarak ilk sesin geldiği tam yeri bulabildiler. İlk sesin parlamanın çekirdeğinden geçen 25.000 kilometrelik elektrik akımının tabanından geldiğine inanılıyor.

Haberin Devamı

Bu keşfi inceleyen bilim insanları, ardından ikinci gizemli sese rastladılar. Güneş'teki sesle ilgili araştırmanın devam ettiği belirtildi.