Dünya Güney Kore'nin en kanlı seri katili! Kurbanlarını seçme şekli şoke etti

Güney Kore'nin en kanlı seri katili! Kurbanlarını seçme şekli şoke etti

Paylaş
Güney Kore'nin en kanlı seri katili! Kurbanlarını seçme şekli şoke etti

Çıktığı iç savaşın ardından hızlı bir şekilde gelişerek dünyanın sayılı teknoloji devlerinden biri haline gelen Güney Kore de tarihi boyunca seri katillerden nasibini aldı. Bunların belki de en meşhur ve gündeme damga vuranı ise ‘Yağmurluk Katili Yoo Young-chul’du. 26 kişiyi katlettiğini tek tek anlatan Yoo’nun kurbanlarını seçme şekli polisleri bile şoke etti.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | 1970 yılında Güney Kore’nin Gochang bölgesinde dünyaya gelen Yoo Young- chul, ufak bir mahallede fakir bir hayat yaşayarak büyüdü. Yoo’nun zengin olma hevesi henüz genç yaşlarda başlamıştı.

Haberin Devamı

Yaşadığı bölgede oturan zenginlere kıskanç gözlerle bakan Yoo, ailesinin ve çevresinin ekonomik durumunu hayal kırıklığı olarak görüyordu. Bu da onu zenginlerden adeta nefret etme ve düşman olma yoluna itti.

İLK SUÇLARINI BÖYLE İŞLEDİ

Gençlik yıllarının başlarını kendisine kalın bir sabıka kaydı oluşturmakla geçiren Yoo, 1988, 1991 ve 1993 yıllarında hırsızlık, evrakla sahtecilik gibi suçlardan suçlu bulundu. 1998 yılında kimlik hırsızlığı suçu işleyen Yoo, 2000 yılında ise 15 yaşında bir genç kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Parmaklıklar arkasında kalan Yoo’nun aklında küçüklükten beri olan nefret tohumları filizlenmeye başlamıştı. Yoo da bunları plana dökmekten çekinmiyordu. Hapisteki boş vaktinde Koreli seri katil Jeong Du-yeong ile ilgili makaleler okuyan Yoo, aynı onun gibi zenginleri hedef almayı düşünüyordu.

Haberin Devamı

KADIN NEFRETİNİN BAŞLANGICI

Yoo'nun eski bir masaj salonu çalışanı olan karısı onu terk ettiğinde, büyük nefret havuzunun içine kadınları da ekleme kararı almıştı.

Yoo daha sonra şu ifadeleri kullanmıştı:

Kadınlar seks işçisi olmamalı ve zenginler ne yaptığını bilmeli.

Yoo, 2003 yılında cezaevinden çıktıktan sonra ilk cinayetini planlamaya başladı. Kendisine bir silah aldı ve sokaktaki köpekleri öldürerek antrenman yapmaya başladı. 24 Eylül 2003’te serbest kaldıktan yalnızca 13 sonra ise ilk cinayetini işleyecekti.

İdolü haline gelen Jeong Du-yeong gibi Yoo da zengin insanları öldürmek istiyordu. Bunun için Güney Kore’nin zengin kısımlarına giden Yoo, 72 yaşındaki Lee Deok-su’nun iki katlı evine gizlice girdi. İçeride Lee Deok-su ve 68 yaşındaki Lee Eun-ok vardı. Yoo, hemen yaşlı çiftin üzerine atılarak ikisini de döverek öldürdü.

ZENGİNLERİ TEK TEK KATLETTİ

Buradan sonra Yoo’nun cinayetleri git gide hızlanmıştı. Yoo, ekim ayında bir kez daha saldırıya geçti. Bu kez Jongno-gu’da 3 kişiyi, kasım ayında ise Gangnam-gu’da bir milyonerin karısını öldürdü. Daha sonra ise zengin bir adam ve evindeki hizmetliyi katleden Yoo, polis ekipleri şoke etmeyi başarmıştı.

Kurbanların hiçbiri birbiriyle ilişkili değildi. İşlenen cinayetlerden sonra ise hiçbirinin ziynet eşyaları ya da paraları alınmamıştı. Birkaç ayak izi ve bulanık kamera görüntüleri dışında polisin elinde hiçbir şey yoktu.

Haberin Devamı

Bu sırada Yoo, bir sonraki kurban grubuna geçme kararı almıştı: Seks işçileri. Yoo, eşiyle boşandıktan sonra kadınlardan nefret etmeye başladı. Hatta ilk zamanlar eski eşini öldürmeyi bile düşünmüştü ama asıl fitili ateşleyen kız arkadaşının kendisini terk etmesi oldu.

ESKİ KARISI VE SEVGİLİSİ KURBAN ÖRNEĞİ OLDU

Yoo’nun karısı bir masaj salonunda, kız arkadaşı ise ‘telefon odası’ adı verilen genelevlerde çalışıyordu. ‘Yağmurluk Katili’ lakabını alan Yoo, hayatına etki eden bu iki kadına benzeyen kişileri hedef almaya başladı ve Seul’da çalışan seks işçileri tek tek arayarak evine davet ediyordu.

Seul Büyükşehir Polisi Müdürü Huh Joon-young, olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Yoo, acınası bir hayatı olmasının sebebi olarak zenginleri görüyordu. Masöz olan eşinden boşandıktan sonra hedeflerini aynı işi yapan kadınlara yöneltti.

Telefonla arayarak çağırdığı kadınlarla önce cinsel ilişkiye giren Yoo, daha sonra eline aldığı çekiçle onları döverek öldürüyordu. Bununla da kalmayan Yağmurluk Katili, öldürdüğü kadınların bedenlerini parçalamak için balta, bıçak ve makas kullanıyordu. Kurbanlarını 16-18 parçaya ayırıp parmak izlerini gizlemek için parmak uçlarını yırtıyordu.

Haberin Devamı

Daha sonra parçaladığı cesetleri torbalara koyan Yoo, onları bir tapınağın bulunduğu dağa gömüyordu. Yoo’nun kendi iddiasına göre, bazen de bu cesetleri yiyordu. Bunun kendi ruhunu temizlediğine inanıyordu.

2004 yılının mayıs ve temmuz ayları arasında en az 11 kadını öldüren Yoo’nun katliamı, toplumu zenginlerin öldürülmesi kadar etkilememişti. Neredeyse sadece masaj salonu sahipleri bu kayıplardan haberdardı.

Şüpheli durumların artmasıyla birlikte Yoo, çok kritik bir hata yaptı. Kurbanlarından birinin telefonundan masaj salonunu aradı. Salonun sahibi numaranın kayıp olan kıza ait olduğunu fark etti ve hemen polise haber verdi.

Polis ekipleri hemen Yoo’nun adresine gitse de Yoo evde yoktu. Yağmurluk Katili eve döndüğünde ise polisler çoktan gitmişti. Yağmurluk Katili, kurbanıyla buluşmak için ayarladığı motele girdiğinde, onu masaj salonu çalışanları gözaltına aldı.

Haberin Devamı

140 IQ'SUYLA POLİSLERİ KANDIRDI

Hemen polis yetkililerine haber verildi ve Yoo, ekipler eşliğinde gözaltına alındı. Kendisini zeki bir insan olarak tanımlayan ve 140 IQ’su olduğunu söyleyen Yoo Young-chul, polislere epilepsi krizi geçiriyormuş numarası yaptı ve 12 saat daha kaçmayı başardı.

İkinci kez gözaltına alınan Yoo, bu kez tüm suçlarını anlattı ve polisleri adeta şoke etti. Polisler işlediği cinayetlerin kurbanlarının cesetlerine götürmeyi kabul etti. Bu yolculuktan önce üzerine sarı bir yağmurluk giyen Yoo’ya hemen ‘Yağmurluk Katili’ ismi takılmıştı.

Yaptıklarından dolayı pişman olduğunu söyleyen Yoo, yakalanmadığı takdirde öldürmeye devam edeceğini de belirtiyordu. Dahası, seks işçisi ya da zengin olmayan insanları da öldürdüğünü itiraf etmişti. Yoo, toplamda 26 kişiyi katletmişti.

CANİ KATİLİN 'EN KORKTUĞU AN'

Aynı zamanda, insanlara yaptıklarına karşı çok az tiksinti gösterdi. Polise yazdığı bir mektupta, en çok korktuğunu oğlunun bir cesedi parçalarken onu aradığında hissettiğini söyleyerek, “En korkunç an, askıdan kopmuş bir kafanın düşmesi ya da kafasız bir cismin koşarak yanıma gelmesi değildi. Oğlum hala soğuk algınlığım olup olmadığını sormak için aradığındaydı” ifadelerini kullandı.

2004 yılının aralık ayında Yoo, 20 cinayetten suçlu bulundu ve idam cezasına çarptırıldı ancak Güney Kore’nin idam cezalarını durdurmasıyla birlikte Yoo günümüzde hala Seul Gözaltı Merkezi’nde cezasını çekiyor.