Dünya Havalimanında korkunç kaza! Uçak motoruna kapıldı

Havalimanında korkunç kaza! Uçak motoruna kapıldı

Paylaş
Havalimanında korkunç kaza! Uçak motoruna kapıldı

Teksas'ta bir havaalanı personeli, Delta Hava Yolları uçağının motoruna kapıldıktan sonra hayatını kaybetti.

Yetkililer, iniş yapan Delta uçağının tek motoru çalışır halde kapıya doğru ilerlediğini, o sırada yer hizmetleri görevlisinin uçağın motoru tarafından "yutulduğunu" söyledi. İşveren olan Unifi Aviation adlı şirket, ilk soruşturmanın olayın güvenlik prosedürleriyle ilgisi olmadığını gösterdiğini, ancak henüz nedeninin netleşmediğini belirtti.

Haberin Devamı

Ayrıca soruşturma başlatan Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu, Delta Hava Yolları ile temas halinde olduğunu ve "bilgi toplama sürecinin" devam ettiğini söyledi.

İSMİ HENÜZ AÇIKLANMADI

Cuma gecesi Los Angeles Uluslararası Havalimanı'ndan ayrılan Airbus A319 tipi uçak, San Antonio'ya iniş yapmıştı.
Delta'nın yer hizmetleri operasyonları için anlaşmalı olduğu Unifi Aviation çalışanının ismi henüz kamuoyuna açıklanmadı.

Unifi Aviation, "İlk incelemelerimize göre olayın şirketimizin operasyonel süreci, güvenlik prosedürleri ve politikalarıyla ilgisi yok" dedi.

Delta ise yaptığı açıklamada, "Bu zor dönemde tüm desteğimiz hayatını kaybeden kişinin ailesi, arkadaşları ve sevdikleriyle birlikte" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Havayolu ayrıca başlatılan soruşturma kapsamında yetkililerle birlikte çalıştığını söyledi.

Çarşamba günü, Piedmont Hava Yolları'na, Alabama'da 6 ay önce yaşanan benzer bir olay nedeniyle Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (OSHA) tarafından 15. bin 625 dolar para cezası verildi.

OSHA, "Uygun eğitim ve güvenlik prosedürlerinin uygulanması bu trajediyi önleyebilirdi" dedi. (BBC Türkçe)