Dünya Hayali 18 yaşına dönmek! Her yıl 2 milyon dolar gençleşmeye harcıyor

Hayali 18 yaşına dönmek! Her yıl 2 milyon dolar gençleşmeye harcıyor

Paylaş
Hayali 18 yaşına dönmek! Her yıl 2 milyon dolar gençleşmeye harcıyor

İlerleyen yaşına rağmen genç görünmek herkesin hayali. Ancak 45 yaşındaki girişimci Bryan Johnson, bu hayali gerçeğe dönüştürmek için yıllardır kendi üzerinde çalışmalar yürütüyor. Vücudunun tekrar 18 yaşına dönmesini sağlamak için Johnson, her yıl 2 milyon dolar harcıyor.

Derleyen: Mine Bozkurt | Birçok güzellik prosedürünün genç görünmek için geliştirildiğine çoğumuz hakimiz. Kırışıklıkları gidermek için botoks, iç organları yenilemek için özel diyetler ve estetik operasyonlar son yıllarda popüler hale geldi. ABD'li girişimci Bryan Johnson da sonsuz gençliğin sırrını bulmak için yıllardır kendi üzerinde çalışmalar yürütüyor ve yaşlanmayı geri çevirmeye çalışıyor. 

Haberin Devamı

45 yaşındaki Bryan Johnson, biyolojik yaşını 18'e geri çevirmeye çalışıyor. Uzmanlardan oluşan ekibiyle birlikte tüm hayatını 'gençleşmeye' adayan Johnson, her yıl 2 milyon dolarını bu işe ayırıyor. Johnson'ın çalışmasının etkilerini gördüğü açıklandı.

'Project Blueprint' olarak adlandırdığı yoğun program, Bryan'ın akciğer kapasitesi, vücut yağı ve gücü gibi belirli kriterleri test ederek değirmenden geçirilmesini sağlıyor. 

Johnson'ın yoğun programı, onu gençleştirmek için n vücudunun her bölümünü ve zindelik seviyelerini analiz eden yaklaşık 30 doktor tarafından yakından takip ediliyor. 

Johnson'ın egzersiz rutininin bir parçası da yarım saat içinde 20.000 mekiğe eşdeğer bir egzersiz yapması. 
BBC'ye konuşan Johnson, tüm çabasının işe yaradığını söyledi. Vücudunun belirli bölgelerini hücresel düzeyde yaşlandırmayı başardığını söyleyen Johnson, "Kondisyon testlerim 18 yaşında olduğumu söylüyor, kalbim 37 yaşında, diyafram gücüm 18 yaşında" diyor. Ancak vücudunun bazı bölümlerinin daha yaşlı olduğunu itiraf ediyor. 

Haberin Devamı

18 yaşında biri gibi olmaya çalıştığımı söylüyorum. Oğlum 17 yaşında, bu yüzden ona her zaman takılıyorum ve 'Gençleştiğimde senin gibi olmak istiyorum' diyorum.

Johnson, günde sadece 1.977 kalorilik katı bir vegan diyeti, sıkı bir egzersiz programı ve katı bir uyku rutini içeren felsefesinin ona 18 yaşındaki bir gencin zindeliğini verdiğini söylüyor. 

Johnson'ın esas hedefiyse beyin ve karaciğerden rektumuna kadar tüm iç organlarının ergenliğinin sonlarındaki gibi çalışmasını sağlamak. 

Johnson'ın günlük rutini şunları içeriyor:

Her sabah 5.00’te uyanıyor, vitamin takviyelerini alıyor.

Sabah bir saat egzersiz yapıyor, kreatin ve kollajen peptitler içeren yeşil bir meyve suyu karışımı içiyor.

Günlük 1977 kalorilik vegan diyetle besleniyor.

Her gün ortalama 1 saat, haftada 3 kez yüksek yoğunluklu egzersiz yapıyor.

Her gece uyumadan önce iki saat boyunca mavi ışık önleyici gözlükler takıyor.

Her gün aynı saatte uyuyor. Uyurken bir makineye bağlı oluyor. Bu makine ereksiyon sıklığını takip ediyor.

Her gün kilosunu, vücut kitle indeksini, vücut yağını, kan şekerini, nabzını ve tansiyonunu ölçtürüyor.