Dünya Her yerde aranıyorlardı! Firari askerler savaş çıkaracak!

Her yerde aranıyorlardı! Firari askerler savaş çıkaracak!

Paylaş
Her yerde aranıyorlardı! Firari askerler savaş çıkaracak!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde dünyanın birçok yerinden gönüllüler, Ukrayna için savaşmaya gidiyor. İngiltere’den, aktif görevdeki 4 ordu mensubunun firar edip Ukrayna’ya gitmesi ise kriz çıkardı. Öyle ki bu durum savaş nedeni bile sayılabilir.

İngiltere’de aktif görevdeki ordu mensubu 4 askerin firar ederek Ukrayna’ya kaçması ve savaşa katılmak istemeleri görülmemiş çapta bir diplomatik krize ve hatta İngiltere’nin savaşın içine çekilmesine sebep olabilir. Kraliçe’yi korumakla görevli muhafız takımından 19 yaşındaki bir asker ve üç meslektaşının yerini bulmaya çalışan İngiltere Savunma Bakanlığı, bunun Putin’in eline ‘İngiliz askerleri savaşa girdi’ diyerek koz vermesinden ve İngiltere’ye savaş ilan edebilme ihtimalinden korkuyor. Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savaşan yabancı lejyonlarına katılan 19 yaşındaki Kraliçe Muhafızı askerin en son Polonya sınırında görüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

SAVAŞ SEBEBİ OLABİLİR

İngiliz ordusu mensuplarının Ukrayna’da Ruslar tarafından yakalanma ihtimalinin önüne geçmek isteyen ordu güvenlik birimleri her yerde bu askerleri aramaya başladı. Güvenlik gerekçesiyle ismi açıklanmayan 19 yaşındaki askerin görevini bıraktığını söyleyerek Ukrayna için savaşan lejyonlara katıldığı haberi İngiltere gündemine bomba gibi düştü.

NOT BIRAKIP GİTTİ

İngiliz medyasındaki haberlere göre genç asker ailesine bir not yazarak Polonya’ya tek yön bilet aldığını ve oradan Ukrayna’ya gireceğini söylerken Snapchat’ten ayağındaki asker postallarının fotoğrafını paylaştı.

RUSYA İÇİN SAVAŞ İLANI ANLAMINA GELEBİLİR

Aktif ordu görevinde olan yabancı ülke askerlerinin Ukrayna saflarında savaşması Rusya için savaş ilanı anlamına gelebilir. Savunma Bakanlığı’nda yaşanan büyük paniğin temel sebebi de bu.

Haberin Devamı

Kremlin yönetimi İngiltere’yi açıkça uyarmış; Kiev’e silah yollayan ve Ukrayna’nın aşırı milliyetçi cephesiyle dayanışma gösteren ülkenin özel olarak cezalandırılacağını, Kremlin’in bu ihaneti unutmayacağını söylemişti.

İngiliz ordusundan emekli askerler ise kaçak askerlerin davranışının büyük sorumsuzluk olduğunun altını çizdi ve bu kişilerin İngiltere’ye döndüklerinde hapis cezasıyla karşılaşabileceğini hatırlattı.