Dünya Hitler'in elinden kurtuldu, Putin'in bombalarından kurtulamadı

Hitler'in elinden kurtuldu, Putin'in bombalarından kurtulamadı

Paylaş
Hitler'in elinden kurtuldu, Putin'in bombalarından kurtulamadı

İkinci Dünya Savaşı boyunca 4 toplama kampında bulunan ve sağ çıkan Ukraynalı 96 yaşındaki Boris Romantschenko, Harkiv'de Rus bombardımanında can verdi.

Buchenwald Vakfı İkinci Dünya Savaşı sırasında dört Nazi toplama kampından sağ kurtulan Boris Romantschenko'nun Ukrayna'nın Harkiv kentindeki dairesine isabet eden Rus bombası nedeniyle öldüğünü açıkladı. Oğlu ve torunundan alınan bilgilere dayanılarak yapılan açıklamada, olayın 18 Mart'ta gerçekleştiği bilgisine yer verildi Romantschenko'nun 96 yaşında hayata gözlerini yumduğunu belirten vakıf açıklamasında 'Boris Romantschenko'nun Ukrayna'daki savaşta vahşice öldürüldüğünü bildirmek zorunda kalmamız dehşet verici' ifadeleri kullanıldı. 

Haberin Devamı

ROMANTSCHENKO'NUN FİLM GİBİ HAYATI

Romantschenko, 20 Ocak 1926'da Ukrayna'nın Sumy kenti yakınlarındaki Bondari'de çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Yahudi olmamasına rağmen, 16 yaşındayken Alman askerleri tarafından alındı ​​ve o sırada Ukraynalı nüfusa karşı Nazi sindirme politikasının bir parçası olarak zorunlu işçi olarak çalışmak üzere 1942'de Almanya'nın Dortmund kentine sürüldü. 

BUCHENWALD TOPLAMA KAMPINA GÖNDERİLDİ

Buradaki çalışma kampından kaçmaya çalışan Romantschenko, başarılı olmadı ve kaçış girişimi onu 1943'te kötü şöhretli Buchenwald toplama kampına getirdi. Romantschenko, ayrıca V2 roketlerinin yapımına yardım etmek zorunda kaldığı Peenemuende ve Mittelbau-Dora ve Bergen-Belsen'de de tutuldu.

Haberin Devamı

847 SİVİL CAN VERDİ

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) geçtiğimiz günlerde Ukrayna'daki Rus saldırısında toplam sivil can kaybının 847'ye yükseldiğini açıklamıştı. Rus birliklerinin sivil yerleşimleri vurmasının ardından toplam yaralı sayısının da bin 399 olduğu belirtilirken, kayıpların çoğunun Rus birlikleri tarafından ağır topçu ve çok namlulu roket sistemleri ile patlayıcı silahlar kullanılmasından kaynaklandığını söylemişti.

Komiserliğin, Ukrayna'da yoğun çatışmaların yaşandığı birkaç bölgede net bilgilere ulaşamadığı için can kaybının daha fazla olduğu düşünülüyor. (Hürriyet)

RUSYA'DAN NAZİ UYGULAMASI

Rusya lideri Putin, Ukraynalılara yönelik İkinci Dünya Savaşı’ndaki gibi soykırım uygulamakla suçlanıyor. İngiliz Daily Mail gazetesine göre Ukrayna’dan Rusya’ya tahliye edilen siviller, eleme merkezlerinde toplandıktan sonra cep telefonu ve kimlik belgelerine el konarak Sibirya’nın uzak kentlerine yollanıyor.
Ukrayna’nın Mariupol belediye konseyi, birkaç bin kişinin Rusya’ya götürüldüğünü sonra da bedava çalışmak üzere ücra kentlere sürüldüğünü iddia etti. AB Dışişleri Temsilcisi Josep Borell dün AB toplantısı öncesinde “Mariupol’da olanlar büyük bir savaş suçu. Her şeyi yıkmak, bombalamak ve herkesi öldürmek. Bu çok dehşet verici” diye konuştu.

Haberin Devamı