Dünya İngiliz istihbaratı diyetisyen arıyor

İngiliz istihbaratı diyetisyen arıyor

Paylaş
İngiliz istihbaratı diyetisyen arıyor

Britanya'nın gizli servisi MI5, casusların kilo kontrolünü sağlayacak bir diyetisyen işe almaya karar verdi. Böylece casuslar dış güçlerle savaşırken kilolarına da dikkat edebilecek.

Posta.com.tr -  İngiliz istihbarat servisi MI5’ın yöneticileri, Londra’daki casusları için yıllık 45 bin sterlin maaşla çalışacak beslenme uzmanı arıyor. Diyetisyen için iş ilanı yayınlayan MI5, ayrıca işe alınacak kişinin çalışanları beslenme ve sağlık konusunda eğitmesini istiyor. 

Haberin Devamı

İstihbarat servisinin genel merkezindeki personelin diyetisyen destekli yiyecekleri yerken kilo vermesi de sağlanacak. Diyetisyen ayrıca onlara stres ve gerginlikten kaçınmak için masalarında nasıl düzgün oturması gerektiğini gösterecek ve diyetler konusunda tavsiyelerde bulunacak.

İş ilanında başvuracak kişinin “tıp uzmanları ve profesyonel sağlık kuruluşları” tarafından destekleneceği belirtiliyor.

KİLOLU CASUS İLANI

İngiliz istihbarat kuruluşu MI5, İngiltere'yi teröristlere ve yabancı casuslara karşı koruyacak gözetleme ajanları arıyor. İlanda, vücut kitle endeksi 30'a kadar olan, yani 'fazla kilolu' olarak sınıflandıran adayların kabul edileceği belirtiliyor.

Aranan ajanların MI5 içindeki rolü, 'mill güvenliği terörizmden casusluğa kadar olan tehditlere karşı korumada MI5'in kilit araştırma kaynaklarından biri' olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

İlanda ayrıca 'Birleşik Krallık çok çeşitli bir nüfusa sahip, bu nedenle bizim de çok çeşitli ortamlarda dikkat çekmeden çalışabilen çeşitlilikte bir ekibe sahip olmamız hayati önem taşıyor' açıklaması yer alıyor.

Fazla kilolu adaylar isteyen ilanda, başvuracak kişilerin yine de rol için uygun olup olmadıklarının anlaşılabileceği tıbbi sınavdan geçmeleri ve kan basınçlarının 140/90'ın altında olması gerekiyor.

Ayrıca erkeklerin boyu 189, kadınların boyu 180'in altında olması, vücutlarında dövme olmaması da gerekiyor. Casusluk için başlangıç maaşı ise 37.757 sterlin (790 bin TL) olarak açıklandı.