Dünya İngiliz itfaiyeci: İnsanları bulmak hayatlarımızdan daha önemli

İngiliz itfaiyeci: İnsanları bulmak hayatlarımızdan daha önemli

Paylaş
İngiliz itfaiyeci: İnsanları bulmak hayatlarımızdan daha önemli

Kahramanmaraş'taki deprem felaketinde tüm dünyadan arama kurtarma ekipleri Türkiye'ye gelerek çalışması başlattı. Ekipler arasında yer alan İngiliz Cheshire İtfaiyesi üyesinin yaptığı açıklama duygulandırdı.

Posta.com.tr | İngiliz Cheshire İtfaiyesi, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle  Türkiye'ye gelerek arama kurtarma çalışmalarına katıldı. İtfaiyeci John Monaghan, arama kurtarma için görevlendirilen dört itfaiyeciden biriydi. 

Haberin Devamı

BBC News'e konuşan Monaghan, enkaz altında hayatta kalan birini bulduğunda yaşadığı mutluluk için risk almaya değdiğini söyledi. 

Depremin ardından koordine olan dört itfaiyeci, dört köpeğin de bulunduğu 77 kişilik ekiple  8 Şubat'ta Gaziantep'e uçtu. Monaghan, afet bölgesinde hayat kurtarabilmek için normal prosedürlerini değiştirmek zorunda kaldıklarını söylüyor. 

Monaghan, "Binanın her an çökebileceğini bildiğiniz halde içine gireceğinizi biliyorsunuz. Ancak o zaman arama yapmak kendi hayatımızdan daha önemliydi. 91 yaşında yaşlı bir kadın bulduk ve onu pencereden aşağı indirdik. Çitten bir merdiven yapıp yukarı çıktık. İtfaiyede bunu yapamazsınız ama orada yapman gerekeni yapmak zorundaydın. Herkes için tam bir mutluluktu" dedi. 

Haberin Devamı

Monaghan'ın itfaiyeci arkadaşı Ian Wilson 'kahve ve moralin' arama kurtarmalara devam etmesine yardımcı olduğunu söyledi. 

KÜÇÜK TÜNELDEN GİRİP HAYATINI KURTARDILAR

İtfaiye ekibinin yöneticisi Dan Reed, kurtarma ekibinin çökmüş binanın enkazındaki küçücük bir alandan depremzede bir kadını kurtarmaya yardım ettiklerini söyledi. Reed, bunun için ev aletleriyle duvarda tünel açtıklarını söylüyor. 

Diğer itfaiyeci Andy Clarke, "Sadece hayat kurtarmak için risk alıyoruz. Bu yüzden, en kötüsünün olabileceğini bilerek o küçük alanlara girmek için risk alıyordum" dedi.

Cheshire İtfaiye ve Kurtarma Servisi, Türkiye'deki arama kurtarma görevlerini yerine getirdikten sonra ülkelerine geri döndü.