Dünya 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in kurtuluşu dünya basınında! '248'inci saatte mucize'

17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in kurtuluşu dünya basınında! '248'inci saatte mucize'

Paylaş
17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in kurtuluşu dünya basınında! '248'inci saatte mucize'

Kahramanmaraş'ta Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nda 17 yaşındaki Aleyna, depremin 248'inci saatinde enkazdan sağ çıkarıldı. Tüm Türkiye'yi sevince boğan Aleyna Ölmez mucizesi, dünya basınında da geniş yer buldu.

Posta.com.tr | Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat saat 04.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem, daha önce görülmemiş geniş bir coğrafyada yıkıma neden oldu. Doğu Anadolu Fayı, Malatya'dan Antakya'ya kadar 300 km'lik bir hat boyunca kırıldı. Sarsıntılar, Suriye, Irak. Lübnan, Ürdün ve Mısır'da da hissedildi. İtalyan yetkililer ise tsunami uyarısı yaptı ancak ilerleyen saatlerde uyarıyı geri çekti. 

Haberin Devamı

İlk depremi, en büyüğü 6.6 olmak üzere 145 artçı sarsıntı izledi. Depremin şoku henüz devam ederken öğleden sonra 13.24’te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Ankara ve Samsun'da hissedilen ikinci depremde, ilk depremde hasar almış binalar tamamen yıkıldı. 

248'İNCİ SAATTE MUCİZE

Kahramanmaraş'ta Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı da yıkılan binalar arasındaydı. Binada yaşayan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, depremin 11. gününde, 248 saat boyunca kaldığı enkazdan kurtarıldı. 

11.günde 248.saatte kurtarılan Aleyna Ölmez’in yakınları madencilere sarılıp ağladı Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin 11. gününde 248.saatte 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’in enkazdan sağ çıkarılması bölgede bayram havası yaşattı. Aleyna’nın yakınları kurtarma çalışmasına 11 gündür ara vermeden çalışan madencilere sarılıp gözyaşı dökerken. Aleyna’nın enkaz altındaki kardeşinin de kurtarma çalışmasına devam ediliyor. Depremzede yakınlarının teşekkür edip dua ettiği madenci, “Beni katma, hepimiz buradayız. 'Allah’tan ümit kesilmez' dedik. Biz çalışmaya devam edelim” sözleri herkesi duygulandırdı.

Aleyna Ölmez'in sıra dışı kurtuluş hikayesini İngiliz Daily Mail gazetesi '248'inci saatte mucize' başlığıyla manşetten verdi. Haberde ayrıca İngiliz yardım gönüllülerinin bölgede olduğuna da yer verildi. 

Haberin Devamı

ART ARDA MUCİZELER

Türkiye'yi derinden sarsan depremin üzerinden 12 gün geçti. 258, 260 ve 261. saatlerde Kahramanmaraş ile Hatay'dan gelen kurtuluş haberleri umutları yeşertti. Ekiplerin deprem bölgesinde zamana karşı mücadelesi sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi enkazından 258. saatte 29 yaşındaki Neslihan Kılınç sağ kurtarıldı.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi'ndeki bir binanın enkazından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı, depremin 261. saatinde sağ çıkarıldı.

CNN International, Mustafa Avcı'nın depremden sonra ilk iş olarak 'annesinin nasıl olduğunu sormasını' sayfasına taşıdı. 

Hatay'da Buket Apartmanı'da 260. saatte Osman isminde 10-12 yaşlarında bir erkek çocuğu enkazdan sağ olarak çıkarıldı.