Dünya İngiliz kurtarma ekipleri paylaştı: Dar tünelde ilerleyip depremzedeye ulaştı

İngiliz kurtarma ekipleri paylaştı: Dar tünelde ilerleyip depremzedeye ulaştı

Paylaş
İngiliz kurtarma ekipleri paylaştı: Dar tünelde ilerleyip depremzedeye ulaştı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm dünyadan kurtarma ekipleri deprem bölgesine yardıma koştu. Ekipler arsında İngiliz arama kurtarma timi de vardı. Hatay'da kurtarma çalışmaları sürdüren İngiliz ekip, daracık tünelden girerek depremzedeye ulaştıkları anları paylaştı.

Posta.com.tr | 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve arından 7.6'lık depremler, hem bölgede hem Suriye'de büyük bir yıkıma ve can kayıplarına yol açtı. Deprem sonrasında dünyanın dört bir yanından kurtarma ekipleri bölgeye yardıma koştu ve enkazın altındaki yaralılara ulaşabilmek için büyük çaba sarf etmeye devam ediyor. Hatay'daki çalışmalara dahil olan İngiliz arama kurtarma ekibi, paylaştığı video ile deprem dehşetini gözler önüne serdi. 

Haberin Devamı

Arama kurtarma ekipleri, enkaz altındaki depremzedelere ulaşabilmek için hem zamana karşı yarışıyor hem de kendi canlarını riske atıyor. İngiliz arama kurtarma ekibinin de tam olarak yaptığı buydu. Enkaza giren bir ekip üyesinin kamerasında yansıyanlar, izleyenlerin adeta nefesini kesti. 

İngiliz arama kurtarma ekibinin paylaştığı videoda, ekipten bir kişinin bina enkazında açılan daracık bir tünelden zar zor ilerlediği görülüyor. 

Tünelden depremzedeye ulaşmaya çalışan yardım ekibinin nefes almakta zorlandığı görülüyor. Üstelik en ufak bir yanlış hareket onun da enkaz altında kalmasına yol açabilir. 

İngiliz kurtarma görevlisi, tünelin sonuna geldiğinde depremzedeyle karşılaşıyor ve "Merhaba, ben doktorum" diyor. 

Haberin Devamı
İngiliz kurtarma ekibi depremzedeye ulaştığı anları paylaştı Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm dünyadan kurtarma ekipleri deprem bölgesine yardıma koştu. Ekipler arsında İngiliz arama kurtarma timi de vardı. Hatay'da kurtarma çalışmaları sürdüren İngiliz ekip, daracık tünelden girerek depremzedeye ulaştıkları anları paylaştı.

Öte yandan, depremin 8'nci gününde de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Soğuk hava kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilese de ekipler büyük bir enerji sarf ederek çalışmalarını sürdürüyor. Enkaz altından hâlâ mucize haberleri gelmeye devam ediyor. 

Depremin 162’nci saatinde 45 yaşındaki Cengiz Polat’ı enkazdan sağ çıkarıldı. Hatay'da, yıkılan apartmanın enkazı altında kalan 7 yaşındaki Mustafa, depremden 163 saat sonra sağ kurtarıldı. 

170. saatte 40 yaşındaki Sibel Kaya, 7 gün sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 178. saatte de Adıyaman merkezdeki Kılıç Apartmanı'ndan 35 yaşındaki Bünyamin İdacı ve 4 yaşındaki 'Miray' isimli çocuğun sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

"UMUDUMUZU KAYBETMEDİK"

911 Arama Kurtarma ekiplerinin başkanı Mustafa Gürsoy, “Yorgunduk, bitmiştik, dinlenecektik fakat sosyal medyadan gelen bir ihbar ile ses dinleyerek teyit aldık. Umudumuzu kaybetmedik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız da var. Allah mekanlarını cennet eylesin” diye konuştu.