Dünya İngiltere'de rekor UFO ihbarı! Nedeni Elon Musk olabilir

İngiltere'de rekor UFO ihbarı! Nedeni Elon Musk olabilir

Paylaş
İngiltere'de rekor UFO ihbarı! Nedeni Elon Musk olabilir

Birleşil Krallık'ta 2022 yılında neredeyse 500'den fazla UFO vakası ihbar edildi. Bu sayının 2021 ve 2020'den çok daha fazla olması dikkat çekiyor. İngiltere'de görülen UFO sayısının Galler'den daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Posta.com.tr | Her ne kadar UFO'ların en çok ziyaret ettiği yerin Amerika olduğu söylense de İngiltere'de de bazı UFO vakalarında artış yaşanmaya başladı. 

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde ABD savaş jetleri Kuzey Amerika'da dört adet tanımlanamayan uçan cisim düşürmüştü. Bunlardan bir tanesinin casus olduğu açıklanmış, diğer üçünün ise hâlâ ne olduğu belirlenememişti. 

Birleşik Krallık'taki UFO meraklıları tanımlanamayan cisimleri keşfedebilmek için çalışmalar yapıyor. Bonus Insider adlı UFO araştırmacısı ekip, UFO'lar yakın zamanda 'tanımlanamayan hava olayları' olarak yeniden adlandırıldığını söylüyor. 

Ekip geçen yıl Birleşik Krallık semalarında rapor edilen UFO olaylarını analiz etmeye karar verdi. Ekibin UFO'ları araştıran organizasyonlardan ve hükümetin Bilgi Edinme Özgürlüğü taleplerinden elde ettiği verilerde Birleşik Krallık genelinde 497 UFO görüldüğünü bildirdi. 

Haberin Devamı

Ülkede 2021 yılında 413, 2020 yılında ise 465 UFO vakası bildirilmişti. 2022'deki UFO vakalarının artış göstererek rekor bir seviyeye ulaştığı ortaya çıktı. 

NEDENİ ELON MUSK OLABİLİR

Son yıllarda İngiltere üzerinde görülen UFO'lardaki artış, kimilerine Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketine bağlanıyor. 2019'da başlayan SpaceX projesi olan Star Link internet uydularının fırlatılmasıyla gökyüzünde tanımlanamayan cisim artışının ortaya çıktığına inanılıyor. Görülen cisimlerin de uzay çöpü ya da bu uyduların bir parçasının olduğu düşünülüyor. 

Öte yandan UFO'ların en çok görüldüğü zaman diliminin cumartesi günleri 21:00 ile 22:00 arasında olduğu bildirildi.