Dünya İngiltere'den tartışılacak göçmen önlemi! Yüzen toplama kampı

İngiltere'den tartışılacak göçmen önlemi! Yüzen toplama kampı

Paylaş
İngiltere'den tartışılacak göçmen önlemi! Yüzen toplama kampı

İngiltere, sınır dışı edilmesine karar verilen kaçak göçmenlerin anakara ile bağlantısını tamamen kesme kararı aldı. Bunun için İtalya’dan 3 katlı bir mavna getirildi. Sınır dışı kararı verilen göçmenler, ülkeden gönderilene kadar mavnada tutulacak.

Suriye'deki iç savaş ile başlayan küresel göçmen krizi, Taliban'ın Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmesiyle daha da büyük bir sorun haline gelmişti. Birçok ülke, sınıra duvar inşa etme gibi önlemler almıştı. Ancak İngiltere'nin aldığı önlemin çok tartışma yaratması bekleniyor.

Haberin Devamı

Daha önce göçmenleri Ruanda'ya göndereceğini açıklayan İngiltere, şimdi de sınır dışı kararı verilen kaçak göçmenlerin anakara ile tüm bağlantısını kesme kararı aldı.

 

 

500 KİŞİ KAPASİTELİ

Bu amaçla İtalya'dan dev bir mavna getirildi. 3 katlı apartman şeklindeki mavna 200 kişi kapasiteli. Ancak mavnanın 222 kamara ve 500 kişi kapasiteli hale getirileceği açıklandı. Mavnaya sadece sınır dışı edilme kararı verilmiş yetişkin bekar erkekler alınacak.

Cornwall'da Falmouth Limanı'na yanaşan mavna, önümüzdeki ay Dorset açıklarına çekilecek. Ardından da göçmenler mavnaya yerleştirilecek. Hükümet gerekirse daha fazla mavnanın getirileceğini açıkladı.