Dünya İngiltere'yi sarsan olay! Oğlunu ihbar eden anne konuştu: Yine yaparım!

İngiltere'yi sarsan olay! Oğlunu ihbar eden anne konuştu: Yine yaparım!

Paylaş
İngiltere'yi sarsan olay! Oğlunu ihbar eden anne konuştu: Yine yaparım!

İngiltere'de 16 yaşındaki bir genci kalbinden bıçaklayan 18 yaşındaki Joshua Delbono'nun annesi polisi arayarak oğlunu ihbar etti. İngiltere'de büyük yankı uyandıran olayda, anne konuştu.

Posta.com.tr | Şu anda 19 yaşında olan Joshua Delbono geçtiğimiz Temmuz ayında iki grup arasındaki kavga sırasında 16 yaşındaki Charley Bates'i kalbinden bıçakladı. Geçtiğimiz hafta görülen davada mahkeme jürisi 19 yaşındaki genci ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Delbono'nun en az 21 yıl boyunca hapiste kalması bekleniyor.

Haberin Devamı

ANNESİ POLİSİ ARADI

Mahkemeye sunulan deliller Delbono'nun annesinin polisi arayıp oğlunu ihbar ettiği ses kayıtları da yer aldı. Basınla paylaşılan ses kaydı İngiltere'de büyük yankı uyandırdı.

Delbono'nun Charley Bates'i bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçtığı ve Frome'da yer alan aile evine gittiği öğrenildi. Anne Donna Delbono oğlunun karıştığı suçu öğrenir öğrenmez polisi aradı.

Ses kaydında annenin polise 'Oğlum birini öldürdü' dediği duyuluyor. Oğlunun gün içinde Radstock'ta olduğunu eve gelip kendine olanları anlattığını söyleyen anne, "Artık benim evimde hiç bir yere gitmesine izin vermiyorum" dedi.

Polisin sorduğu sorulara soğukkanlılıkla cevap veren anne "Şu an benim yanımda. Ona bunu yapmak zorunda olduğumu söyledim" diyor.

Haberin Devamı

BORÇ MESELESİ

18 yaşındaki gencin karıştığı kavganın sadece beş dakika sürdüğü öğrenilirken, gençlerden birinin ölümüne neden olan korkunç olayın sebebinin 20 pound'luk bir borç olduğu belirtildi.

ANNE KONUŞTU

Acılı anne İngiliz basınına konuştu. Durum ne olursa olsun 'doğru ile yanlış arasındaki farkı' anlayacak şekilde yetiştirildiğini söyleyen anne Donna Delbono, kararının 'bir ebeveynin vermek zorunda kalacağı en zor seçim' olduğunu söyledi.

Zor bir seçim olsa da yine aynısını yapacağımı biliyorum. Polisi aramasaydım kendimle yaşayamazdım.

Donna, oğlunun suçunu küçük kızından öğrendiğini söyleyerek "Doğruca yatak odasına koştum ve ışığı yaktım. Josh uyuyordu ve onu uyandırmak için sarstım. Her şeyi itiraf etti" dedi. 

Donna, korkunç gerçeği öğrendikten sonra oğluna 'yapabileceği tek şeyin polise gitmek' olduğunu söyledi. Oğlu bundan korktuğunu söylediğindeyse bunu kendisinin yapacağını söyleyerek polisi aradı. 

Donna, "Oğlum hayatının sonuna kadar bununla yaşamak zorunda" dedi.