Dünya Yüzme eğitmeni aileleri uyardı: Çocuğunuza asla mavi mayo almayın

Yüzme eğitmeni aileleri uyardı: Çocuğunuza asla mavi mayo almayın

Paylaş
Yüzme eğitmeni aileleri uyardı: Çocuğunuza asla mavi mayo almayın

Tennessee'de yaşayan yüzme eğitmeni, mavi mayonun çocuklar için ne kadar tehlikeli olabileceğine dair farkındalık yaratmak için kendi çocuğunu mavi mayoyla videoya aldı.

Posta.com.tr | Sertifikalı çocuk yüzme eğitmeni olan Nikki Scarnati, tüm aileleri mavi mayonun ne kadar tehlikeli olabileceği konusunda uyarmak için TikTok'ta bir video yayınladı. 

Haberin Devamı

Tennessee'de yaşayan Scarnati, mavi mayo giydirdiği küçük kızını yüzme havuzunda kayda aldı. 6 milyondan fazla izlenen videoda, kızın sarı kafasının suyun yüzeyinde durduğu ve ara sıra suyun altında girdiği görülüyor. Ancak küçük kızın mavi mayosu, onu suyun altında kamufle ettiği için neredeyse görünmez hale getiriyor. 

Scarnati, kızı için aldığı mavi mayoyu işaret ederek 'suyla aynı renk' olduğu için kızını suda görmenin ne kadar zor olduğunu belirtti. Scarnati şu açıklamaları yaptı:

İşte bu yüzden çocuklarınıza mavi mayo giydirmemelisiniz. Onu suyun altında görmenin ne kadar zor olduğuna bir bakın. Ve bu sakin bir su. Etrafta oynayan ve sıçrayan çocuklar yok. Bu yüzden çocuklarınıza mavi mayo almayın.

Scarnati, çocuklarına parlak renklerde mayo almaları konusunda ebeveynlere tavsiye verdi. Videoyu izleyen birçok kişi Scarnati'nin uyarısına teşekkür etti ve kullanıcılardan biri, "Ben eski bir cankurtaranım ve bu kesinlikle doğru! Mavinin herhangi bir tonunu görmek zordur ve genel olarak herhangi bir pastel açık renk de öyle" dedi. 

Haberin Devamı
Yüzme eğitmeninden 'çocuğunuza mavi mayo giydirmeyin' uyarısı Yüzme eğitmeni Nikki Scarnati, çocuklara asla mavi mayo giydirilmemesi konusunda aileleri uyardı. Bunun nedenini ise mavi mayoyla suyun altındaki çocuğunuzu görmenin neredeye imkansız olması.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, 1 ila 4 yaş arasındaki çocukların ölüm nedenleri arasında boğulma ilk sıralarda geliyor.