Dünya Instagram fenomeninin paylaştığı görüntü ortalığı karıştırdı! Uzaydan bile görülebiliyor

Instagram fenomeninin paylaştığı görüntü ortalığı karıştırdı! Uzaydan bile görülebiliyor

Paylaş
Instagram fenomeninin paylaştığı görüntü ortalığı karıştırdı! Uzaydan bile görülebiliyor

Instagram fenomeni Vanessa Hammond'un paylaştığı uydu görüntüsü sosyal medyayı karıştırdı. Uzaydan görülen altıgen yapının ardındaki gerçek çok daha farklı.

Google Haritalar'da altıgen bir yapı fark eden Instagram fenomeni Vanessa Hammond, keşfini sosyal medyasında paylaştı. 60 bin takipçili fenomenin paylaşımı komplo teorilerinin ortaya atılmasına neden oldu. Hammond, altıgen şeklin fotoğraflarını paylaştı ve takipçilerine bunun ne olduğunu sordu. Çoğu kişi farklı teoriler ortaya atsa da yapının ardındaki gerçek çok farklı. 

Haberin Devamı

ARDINDAKİ GERÇEK ÇOK FARKLI

Avustralya'da yer alan ve uzaydan görülebilen altıgen yapı, Harold E. Holt Donanma İstasyonu'na ait. Exmouth Kasabası yakınlarında bulunan, Avustralya Savunma Bakanlığı tarafından işletilen ve ABD ordusu ile ortak kullanılan yapı, gizli bir iletişim merkezi. Adını ise 1967'de yüzerken gizemli bir şekilde ortadan kaybolan eski bir Avustralya Başbakanı Harold Holt'dan alıyor.

Tesiste Pentagon tarafından yönetilen yüksek teknolojili cihazlar bulunuyor. Tesisin 13 kulesi içinde en yüksek olanına Sıfır Kulesi adı verilmiş ve kule altıgenlerin içine yerleştirilmiş. 

EN GÜÇLÜ İLETİM İSTASYONU

Tesis hem ABD hem de Avustralya Donanması'na radyo sinyalleri gönderiyor. Güney Yarımküre'deki en güçlü iletim istasyonu olarak kabul edilen yapı, 2. Dünya Savaşı'nda Avustralya ve ABD tarafından kullanıldı. Soğuk Savaş sırasında da Amerikan askeri istihbaratı burada yer alıyordu.

Haberin Devamı