Dünya Instagram hayatı için patronunu dolandırdı

Instagram hayatı için patronunu dolandırdı

Paylaş
Instagram hayatı için patronunu dolandırdı

Eski bir muhasebeci olan 41 yaşındaki Laura Howarth, Instagram'da göz alıcı bir yaşam tarzı yansıtmak için her şeyini riske attı. Buna patronunu dolandırmak da dahil...

Posta.com.tr | İki çocuk annesi olan Laura Howarth, bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyordu. Ancak internette gördüğü hayat tarzına kendini o kadar kaptırmıştı ki, ışıltılı hayatın bir parçası olabilmek için her şeyini riske attı. 
Ayda yalnızca 900 sterlin kazanan Howarth, göz alıcı yaşam tarzı için 'her hafta hırsızlık' yaptı ve yalnızca tatile ve doğum iznine çıktığı zaman para kaçırmayı kesti. 

Haberin Devamı

Mahkemede davası görülmeye başlanan Howarth'ın 2013 yılında küçük hesaplar ve nakit giderler için işe alındığı ve neredeyse işe girer girmez çalmaya başladığı ifade edildi. Bir gün yasak olmasına rağmen şirketin kredi kartından 50 sterlin çekti. Daha sonra giderlerin dengeli görünmesi adına parayla meşru bir harama yaptığını ifade etti. Bu şekilde sürekli para kaçırabileceğini keşfeden Laura Howarth, karttan ayda ortalama 3.000 sterlin çekmeye başladı. Hatta ayda ortalama 6 bin sterlin harcama yapılmasına izin vermen kartın limitinin artırılması için başvuruda bile bulundu. 

YAKAYI ELE VERDİ

Ağustos 2018'de ise yakayı ele verdi. Şirketin kredi kartlarını inceleyen maliyeci Chris Russell, Howarth tarafından kullanılan kredi kartının nakit para çekmek için kullanıldığını keşfedilce soruşturma başlatıldı. 

Haberin Devamı

PATRONUNA NOT YAZDI

İşinden derhal uzaklaştırılan Laura Howarth, patronuna sadece "Her şey için üzgünüm" notunu iletmekle yetindi. 
Howarth'ı 10 ay hapis cezasına çarptıran yargıç, "Instagram'da görülen ödeyemeyeceğiniz bir yaşam tarzına kavuşmak için çok para çaldınız. Çektiğiniz paranın diğer çalışanlara verildiğini söyleyerek başlarını suçlamaya çalıştınız" dedi. 

Laura Howarth'un toplamda 100 bin sterlin çaldığı iddia ediliyor. Howarth bu parayla kendine saç ekletti, VIP konser biletleri ve beyaz SUV araç satın aldı.