Dünya İsrail Başbakanı'na mermili tehdit

İsrail Başbakanı'na mermili tehdit

Paylaş
İsrail Başbakanı'na mermili tehdit

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile ailesine içinde mermi bulunan ve ölüm tehditleri içeren bir mektup gönderildiği bildirildi.

İsrail polisi, Naftali Bennett ve ailesi için güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıklarken, gizli servisin tehdit mektubuyla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. İsrail basınında yer alan haberlerde, söz konusu mektubun Başbakanlık Konutu yerine Benett’in Raanana’daki ailesinin evine gönderildiği aktarıldı. Mektubun ne zaman gönderildiği ise henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

Bennett sosyal medyadan yaptığı açıklamada, anlaşmazlıkların “şiddet, zorbalık veya ölüm tehditleri” düzeyine çıkmaması gerektiğini belirterek, mektubun doğası gereği siyasi olduğunu ima etti.

'SİYASİ SÖYLEMLERİN ATEŞİNİ DÜŞÜRMELİYİZ'

Bennett, “Ben Başbakanım ve siyasi bir figürüm ama aynı zamanda bir koca ve babayım. Eşimi ve çocuklarımı korumak benim görevim” ifadelerini kullanarak, “Siyasi söylemlerin ateşini düşürmeliyiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Savunma Bakanı Benny Gantz da dahil olmak üzere koalisyon ortakları, tehdit mektubunu kınadı. Gantz, tehditlerin “kırmızı çizgiyi aşmak” olduğunu ifade ederek, “zarftaki bir mermi tabancadan sıkılan üç kurşuna dönüşebilir” dedi.

İsrail polisi, geçtiğimiz yılda da Bennett’i tehdit ettikleri gerekçesiyle bazı vatandaşlar hakkında işlem yapmıştı.

Haberin Devamı