Dünya İsrail Lübnan'ı vurdu, muhabirin son yayını oldu

İsrail Lübnan'ı vurdu, muhabirin son yayını oldu

Paylaş
İsrail Lübnan'ı vurdu, muhabirin son yayını oldu

Savaşı durdurup rehineleri serbest bırakacak anlaşmanın önümüzdeki saatlerde ilan edilmesi bekleniyor, İsrail'deki koalisyon ortakları bir krizi tetikledi. Lübnan'daki İsrail saldırısında ise bir televizyon muhabiri ve kameraman öldü.

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Haftalardır devam eden savaş dünyanın birinci gündemindeki yerini korurken Hamas lideri Haniye sessizliğini bozdu. Haniye'den dikkat çeken bir ateşkes anlaşması açıklaması geldi.

Haberin Devamı

MUHABİRİN SON YAYINI OLDU

İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırının detayları ortaya çıktı. Hizbullah yanlısı El Meyadin televizyonu, Tir Harfa köyünden yayın yapan muhabir Ferah Ömer ve kameraman Rabi el Memari'nin İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Televizyona göre, köydeki ekip İsrail tarafından bilerek hedef alındı.

Muhabir Ferah Ömer, ölmeden bir saat önce canlı yayına bağlanıp sınır hattındaki son gelişmeleri izleyicilere aktardı.

İsrail sınırına kuş uçuşu üç kilometre uzaklıkta bulunan Tir Harfa'ya ateşlenen roket, 350 nüfuslu köyde ayrıca bir sivilin daha ölümüne yol açtı.

Al Jazeera muhabiri Zeyna Khodr, bir İsrail silahlı insansız hava aracından ateşlenen füzenin gazeteciler ve diğer sivili öldürdüğünü aktardı.

Haberin Devamı

Lübnan ordusu saldırıya dair soruşturma başlatması beklenirken, Zeyna Khodr 13 Ekim'den bu yana Lübnan sınırında gazetecileri hedef alan üçüncü saldırının kayıtlara geçtiğini bildirdi.

Lübnan'da günün erken saatlerinde bir başka İsrail saldırısı can almıştı. Güney Lübnan'daki Kefr Kila'yı vuran İsrail, 80 yaşındaki bir kadının yaşamını yitirmesine neden olmuştu.