Dünya İsrail'in katliamı sürüyor! Mülteci kampını yeniden vurdular

İsrail'in katliamı sürüyor! Mülteci kampını yeniden vurdular

Paylaş
İsrail'in katliamı sürüyor! Mülteci kampını yeniden vurdular

Haftalardır İsrail ablukası altında bombaların hedefi olan Gazze'nin dünya ile bağlantısı bir kez daha kesildi. IDF, askeri kayıplarını açıklarken ABD’nin başkenti Washington’da ise İsrail’e karşı ‘kanlı eller’ protestosu yapıldı. İsrail'in, dün bombaladığı Cibaliye mülteci kampını bugün tekrar vurduğu duyuruldu.

İsrail ile Hamas arasındaki kanlı savaş 26. gününde de sürüyor. Gazze topraklarını abluka altına alan ve katliamlarını sürdüren İsrail’e karşı dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

GAZZE'DEN CAN KAYBI 8 BİN 796'YA YÜKSELDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 271 artarak 8 bin 796'ya yükseldiğini açıkladı. Açıklamada 'Ölenlerin 3 bin 648'i çocuk' denildi.

İSRAİL YİNE MÜLTECİ KAMPINI VURDU

İsrail, 24 saat içinde ikinci kez Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurdu. Ölü ve yaralılar olduğu aktarılıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, dün aynı mülteci kampının bombalanması sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları ise salı günü gerçekleşen saldırıda üçü yabancı uyruklu yedi rehinenin öldüğünü duyurdu.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari ise İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'nı vurduğunu doğruladı. Hagari, saldırıda Hamas’ın üst düzey isimlerinden İbrahim Biari’nin öldürüldüğünü açıklayarak, Biari’yi tüm kuzey Gazze'deki çatışmaları denetleyen komutan olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

WASHINGTON'DA KANLI ELLERLE GÖSTERİ

Dünyanın dört bir yanında Filistin'e destek ve ateşkes talep eden gösteriler var. ABD'den Brezilya'ya, Güney Kore'den Güney Kıbrıs ve Danimarka'ya birçok ülkede İsrail protesto edildi.

ABD'de Savunma Bakanı Lloyd Austin Senato'da ifade verirken elleri kırmızıya boyalı göstericiler Gazze'de ateşkes çağrısı yaptı.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI BUGÜN ANKARA'DA

Katar'ın başkenti Doha'da Hamas'ın siyasi büro şefi İsmail Haniye ile bir araya gelen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bugün Türkiye'yi ziyaret ediyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla Gazze'deki savaşı ve ikili ilişkileri ele alacak.

AĞIR YARALILAR MISIR'A GÖTÜRÜLÜYOR

Gazze'nin halihazırda dünya ile tek bağlantısı olan Refah Sınır Kapısı, yaralıların Mısır'a götürülmesi için bugün açılabilir.

Kahire yönetimi, savaşın yirmi beşinci günü dolarken Gazze’deki hastanelerde bulunan 81 ağır yaralının tedavi için Mısır’a nakledileceğini duyurdu.

Ekim ayı ortasında ilk kez insani yardımların ulaştırılması için açılabilen Gazze'nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı'ndan, böylece ilk kez yaralılar geçmiş olacak.

Haberin Devamı

Sağlık sistemi güçlükle ayakta durabilen Gazze'deki ağır yaralıların Mısır'a götürüleceği belirtiliyor.

FÜZELER APAÇIK GÖRÜNDÜ

Yemen'in batısını elinde tutan İran destekli Husilerin resmen savaşa dahil olmasıyla yeni bir cephe açılmış oldu. İran destekli Husiler, salı günü İsrail'in en güneyinde yer alan Eilat şehrine füzeler ve kamikaze drone'larla saldırdıklarını duyurdu. Yemen’den kuş uçuşu yaklaşık 1660 kilometre uzaklıktaki Eilat'a saldırılar salı gününü çarşambaya bağlayan gece boyunca da sürdü.

İsrail ordusu Kızıldeniz kıyısındaki Eilat'ta bir hava tehdidinin engellendiğini sosyal medya hesabından açıkladı ancak daha fazla detay vermedi. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ise, halihazırda Gazze çevresindeki yerleşimlerden tahliye edilen binlerce İsraillinin otellerde barındığı tatil kasabasına ulaşan Husi füzeleri kadraja girdi. Uluslararası haber ajansı AFP, 'Sınırların ötesindeki saldırılar' başlığıyla sunduğu haberde bir diğer İran destekli grup Hizbullah'la İsrail ordusunun savaşın başından bu yana Lübnan sınırında çatıştığını hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Kuzeydeki çatışmalara güneyden fırlatılan füzelerin eklenmesine İran'dan ilk yorum geldi, Tahran yönetimi 'direniş grupları'nın İsrail'e saldırmasının 'doğal' olduğunu kaydetti. İran ayrıca, ateşkese ulaşılamaması halinde savaşın yayılacağı uyarısını yaptı.

7 Ekim'de savaşın başladığı Orta Doğu'da Yemen'den İsrail'e geçen hafta da füze ateşlenmiş, ABD ordusu söz konusu füzeleri düşürmüştü. CNN International, Yemen'deki Husilerin ilk kez füze saldırısını üstlendiğini hatırlatıp grubun sözcüsü Yahya Seri'nin daha fazla saldırı planından söz ettiğini vurguladı.

CNN ayrıca, İsrail ordusunun ilk kez Arrow hava savunma sistemini devreye soktuğunu, söz konusu sistemin kullanılmasının Yemen'den gelişmiş uzun menzilli bir füze ateşlendiğini gösterdiği yorumunu yaptı.

DÖRT ÜLKENİN KESİŞME NOKTASI

İsrail'in en güney ucunda yer alan Eilat'ın bulunduğu Akabe Körfezi, dört ülkenin kesiştiği nokta. Eliat'ın birkaç kilometre uzağında Ürdün şehri Akabe var. Batıda ise Mısır'ın tatil merkezi Taba bulunuyor ve kasabaya geçen hafta bir insansız hava aracı düştü.

Haberin Devamı

Taba'nın yaklaşık 50 kilometre kadar güneyinde olan Nuveybe tatil merkezine de yine roket düştü ve bu vaka savaşın yarı çapının 250 kilometreye çıktığı anlamına geliyordu. Akabe Körfezi'nin doğusunda ise Suudi Arabistan'ın tatil kasabaları yer alıyor.