Dünya İsrail'in ölüm listesi

İsrail'in ölüm listesi

Paylaş
İsrail'in ölüm listesi

Hamas'ın saldırısının ardından 2.3 milyon nüfuslu Gazze'yi abluka altına alan İsrail bölgeyi vurmaya devam ediyor. Hamas ise roket saldırılarıyla karşılık veriyor. Sivil Yahudilere de silah dağıtacağını açıklayan İsrail, Hamas liderleri ve saldırının planlayıcılarını kapsayan 4 kişilik ölüm listesi hazırladı.

Hamas’ın cumartesi günü İsrail’e yönelik düzenlediği ve ‘Aksa Tufanı’ adını verdiği saldırılarda 73’ü asker olan 900’den fazla kişi öldürülmüştü. Sert karşılık veren İsrail, 2.3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni ablukaya almış, su ve elektriği kesip gıda ve yakıt girişini durdurmuştu. Gazze’ye saldırılarını sürdüren ve önceki gece 200’den fazla hedefi uçaklarla vuran İsrail, dün gece de bomba yağdırdı. İsrail, çatışmalarda ölen askerlerinin sayısının 123’e yükseldiğini duyurdu. Filistin ise İsrail’in saldırıları sonucu 260’ı çocuk, 200’ü kadın 900 sivilin öldüğünü, 4 bin 250 sivilin de yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

TAM TAARRUZA GEÇİLDİ

İngiliz Basını’nda yer alan habere göre, İsrail 4 kişilik ölüm listesi hazırladı. Listede Hamas lideri İsmail Haniye, Gazze sorumlusu Yahya Sinvar, Aksa Tufanı’nın planlayıcı Muhammed Deif ve saldırıyı düzenleyen İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde yer alıyor. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze sınırına yakın noktalarda yaşayan İsrailli sivillere 10 bin tüfek, mermi, kask ve çelik yelek dağıtacaklarını açıkladı. Hamas lideri Haniye, savaş bitmeden esir değişimi olmayacağını söyledi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, saat 21.45’te “Bölgeyi kontrol altına aldık. Tam taarruza geçiyoruz” dedi.

SINIR KAPISI VURULDU

Gazze’yi ablukada tutan, hava kara ve denizden saldırılarını sürdüren İsrail dün Refah Sınır Kapısı’nı da hedef aldı. İsrail uçakları, Filistin ve Mısır tarafını birbirine bağlayan Refah Sınır Kapısı’nı vurarak kullanılmaz hale getirdi. Kapının vurulduğu an cep telefonuyla görüntülendi.

Haberin Devamı

HAMAS’A DEAŞ BENZETMESİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, önceki gün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, “Bu savaşı İsrail başlatmamış olsa da İsrail bitirecektir. Hamas bize saldırarak tarihi boyutlarda bir hata yaptığını anlayacaktır” dedi. Netenyahu, “Hamas DEAŞ’tır. Nasıl ki uygarlığın güçleri DEAŞ’ı yenmek için birleştiyse, Hamas’ı yenmesi için İsrail’i desteklemelidir” diye konuştu.