Dünya İşte vampirin yüzü! DNA teknolojisiyle ortaya çıktı

İşte vampirin yüzü! DNA teknolojisiyle ortaya çıktı

Paylaş
İşte vampirin yüzü! DNA teknolojisiyle ortaya çıktı

1990 yılında bulunan kemikler üzerinde yapılan incelemede şaşkınlık veren sonuçlara ulaşıldı. 19'uncu yüzyılın başlarında yaşadığı ortaya çıkan vampirin, yeni geliştirilen bir DNA teknolojisiyle yüzü belirlendi.

Posta.com.tr | 1990 yılında ABD'nin Connecticut eyaletinin  Griswold kentinde, bir erkeğe ait kemikler bulunmuştu. Erkeğin kolları çapraz şekilde konulmuştu. Bu gömülme yönteminin mezarından kalkan kan emicilerin yaşayanlardan beslenmesini önlemek amacıyla uygulandığına inanılıyor. 

Haberin Devamı

Vampirin kalıntıları 1990 yılında bulundu.


ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

DNA analistleri sayesinde araştırmacılar, orta yaşlardaki adamın isminin John Barber olduğunu ve tüberkülozdan öldüğünü buldu. Tüberküloz semptomları arasında, yerel halkı vampirlik konusunda paranoyak hale getiren terleme, kilo verme, boyunda şişme ve kan tükürme var. Kemikleri inceleyen Parabon NanoLabs laboratuvarı ve silahlı kuvvetlere ait DNA laboratuvarı, Washington'da verdikleri konferansta bulunan kemiklere dair yeni bilgileri paylaştı. 

YÜZÜNÜ YENİDEN CANLANDIRDILAR

Yapılan incelemede ölen adamın sadece kimliği tespit edilmedi, araştırmacılar ayrıca Barber'ın yüzünün 3 boyutlu görüntüsünü de çıkardı. Parabon'un adli tıp sanatçısı Thom Shaw, Barber'ın yüzünü yeniden canlandırırken açık tenli, kahverengi gözlü, kahve veya siyah saçlı ve çilli olduğunu tahmin etti. 

Haberin Devamı

Test şirketlerinden alınan DNA veri dosyalarını karşılaştıran çevrimiçi bir hizmet olan GEDmatch, 18. ve 19. yüzyıllarda New England'da yaşayan Barber soyadının izini sürdü ve kimliğinin büyük olasılıkla John Barber olduğu hipotezini destekledi.

Parabon NanoLabs tarafından yapılan açıklamada "Canlıların kanını tüketen ölümsüzlerin hikayeleri yüzyıllardır ortalıkta dolaşıyor. Bulaşıcı hastalıkları ve tıbbi rahatsızlıkları açıklamak için bilimsel ve klinik bilgiler kullanılmadan önce, salgın hastalıklardan etkilenen topluluklar geleneklere yöneldi" dedi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Porfiri, pellagra, kuduz ve tüberküloz gibi hastalıklardan gerçekten muzdarip olan arkadaşlarının ve ailelerinin görünüşlerindeki değişiklik, düzensiz davranışlar ve ölümler için sıklıkla vampirliği suçladılar. John Barber'ın daha sonra uzuvları kafatası ve çapraz kemik konfigürasyonunda  X şeklinde göğsünün üstüne yerleştirilerek gömüldüğü tahmin ediliyor. Bu sözde yaşayanlarla beslenen sözde vampirlerin mezardan çıkmasını önlemek için uygulanan bir gömme yöntemi.