Dünya İtalyan hostes Suudi Arabistan'da idamla karşı karşıya!

İtalyan hostes Suudi Arabistan'da idamla karşı karşıya!

Paylaş
İtalyan hostes Suudi Arabistan'da idamla karşı karşıya!

23 yaşındaki İtalyan hostes Ilaria De Rosa'nın ailesi, kızlarına telefonla ulaşamadığı zaman bir terslik olduğunu fark etti. İşi gereği dünyayı dolaşan hostesin başına gelenleri öğrenen ailesi dehşete düştü. Hostes, işlediği suç nedeniyle idam edilebilir.

Posta.com.tr | İtalyan kasabası Resana'da yaşayan 23 yaşındaki hostes Ilaria De Rosa, telefonuna cevap vermeyince ailesi polise başvurdu. Litvanyalı Avion Express havayolu şirketinde uçuş görevlisi olan Ilaria'nın gittiği her yerde ailesiyle iletişim kurabiliyordu. Endişelenen ailesi, yetkililere ulaştığındaysa öğrendikleri karşısında şaşkına döndü. 

Haberin Devamı

Kızları, Suudi Arabistan'daki  Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'na indiğinde tutuklanmıştı. İtalyan medyası, genç hostesin uyuşturucu kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alındığını bildirdi.

Dört dil bilen Ilaria, düzenli olarak Suudi Arabistan'a giden uçuşlarda çalışıyordu. Üstelik hostes olmadan önce NATO'da da kısa bir süre çalışmıştı. 

Ailesi, genç hostese 6 Mayıs'ta ulaşamadığını bildirdi. Ertesi gün Ilaria'nın telefonu kapatıldı. 8 Mayıs'ta annesi ve babası, onun Castelfranco Veneto kasabasında kaybolduğunu polise bildirdi.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Kayboluş hikayesini ilk kez 21 Mayıs'ta yayınlayan İtalyan medyası, Ilaria'nın ailesinin başlangıçta kızlarının kaçırılmış olabileceğinden korktuğunu söyledi. İtalyan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı'nın Suudi yetkililerle görüştüğü bildirildi. 

Haberin Devamı

İDAM CEZASIYLA KARŞI KARŞIYA

İtalyan medyası, sabıka kaydı olmayan hostesin uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlandığını iddia ediyor. Suudi Arabistan'a yasa dışı maddeler sokmaya çalışırken yakalanan herkes, uyuşturucunun miktarı ve türü ne olursa olsun ağır cezalarla karşı karşıya kalıyor. Bu cezaların arasında idam da yer alıyor. Ilaria'nın ailesi, şimdi kızlarının idam edileceğinden endişe duyuyor. 

OTELDEN ÇIKTI VE BİR DAHA DÖNMEDİ

İtalyan medyası, otelin dışındaki bir CCTV kamerasından alınan video görüntülerinin Ilaria'yı 3 Arapla birlikte arabaya binerken gösteriyor. Ancak daha sonra kaldığı otele geri dönüş yapmıyor. 

Bir İtalyan bakanlık kaynağı konuya dair, "Bu durumu açıklığa kavuşturmak için yerel makamlarla temas halindeyiz" dedi.