Dünya Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi

Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi

Paylaş
Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde meydana gelen 7.4 büyüklüğünde deprem nedeniyle kıyı bölgeler için tsunami alarmı verildi.

Yeryüzünün en büyük fay hattı Pasifik Ateş Çemberi'nin üstünde yer alan ve tarihi depremlerin gerçekleştiği Japonya, 2024'e de büyük bir depremle başladı.

Haberin Devamı

Japonya'nın orta kesiminde yerel saatle 16.10'da 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Sarsıntının merkez üssü 17 bin nüfuslu Anamizu'ya 42 kilometre uzaklıkta. 170 bin nüfuslu Takaoka ise depremin merkez üssüne 85 kilometre mesafede.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin yayınladığı (USGS) haritaya göre, dokuz kilometre derinlikte gerçekleşen depremin Japonya'nın büyük bir kısmında hissedildiği görülüyor. En fazla hissedilen yer ise, Honshu'dan başlayıp ülkenin batı kıyıları.

'DERHAL YÜKSEK YERLERE GİDİN'

Japon yetkililer, depremin hemen ardından tsunami uyarısı yayınladı. Depremin Noto bölgesini vurduğunu aktaran resmi televizyon NHK, "Tüm sakinler acil şekilde yüksek yerlere tahliye edilmelidir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Tehlikeli tsunami dalgalarının depremin merkez üssüne 300 kilometre mesafeye kadar etkili olması bekleniyor.
Japon Meteoroloji Ajansı, tsunami dalgalarının yüksekliğinin 5 metreyi bulabileceğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bugün saat 10.06'da Japonya/Anamizu'da 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla Başkanlığımıza iletilen herhangi bir uluslararası yardım çağrısı bulunmamaktadır. Dost ve kardeş Japon halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Japonya 7.6 büyüklüğünde deprem: "Tsunami uyarısı yapıldı"