Dünya Jeff Bezos'nun eski eşi, 55 milyon dolarlık malikaneyi bağışladı

Jeff Bezos'nun eski eşi, 55 milyon dolarlık malikaneyi bağışladı

Paylaş
Jeff Bezos'nun eski eşi, 55 milyon dolarlık malikaneyi bağışladı

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un hayırseverliği ve bonkörlüğüyle bilinen eski eşi Mackenzie Scott, yaptığı hareketle tüm dünyayı hayrete düşürdü.

Boşanmanın ardından Amazon'un yüzde 4'lük hissesini alan Mackenzie Scott, 37 milyar dolarlık servetinden 12 milyarını çeşitli hayır kurumlarına bağışladı. Ancak son günlerde yaptığı bir hareket, adeta duyanları hayrete düşürdü. Scott, uzun süre ikamet ettiği 55 milyon dolarlık lüks malikanesinden feragat etti. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan California Community Foundation (CCF)'a malikanesini bağışladı. 

Haberin Devamı

2021 yılında bir lise kimya öğretmeni olan Dan Jewett ile evlenen Scott,  29 Temmuz'da Beverly Hills'teki malikanelerinden ikisini vakfa devretti. Scott bu evleri 25 yıldır evli olduğu Jeff Bezos ile boşandıktan sonra üstüne almıştı.

İki dönümlük bir arazi üzerinde yer alan ve güneş enerjisiyle çalışan evde yedi yatak odası ve yedi banyo bulunuyor.

Diğer ev ise 1956 yılında inşa edilmiş ve 4.500 metrekarelik bir alanı kaplıyor.  Her iki ev de Coldwater Canyon Park yakınlarındaki N. Alpine Drive'da yer alıyor.

Bağışı alan hayır kurumu, evleri mümkün olan en kısa sürede satmayı planlıyor. Malikanelerden elde edilecek olan gelir, uygun fiyatlı konut hibesi için ve göçmenler için kullanılacak.