Dünya Jeffrey Epstein’ın istismar ağı! Bill Gates korunuyor mu?

Jeffrey Epstein’ın istismar ağı! Bill Gates korunuyor mu?

Paylaş
Jeffrey Epstein’ın istismar ağı! Bill Gates korunuyor mu?

ABD’de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ağı oluşturan milyarder Jeffrey Epstein’ın davasıyla bağlantılı kişilerin isimleri açıklandı. Listede çok sayıda ünlü ve politikacı var. Epstein ile ilişkisi olduğu bilinen Bill Gates’in yer almaması listenin güvenilirliğiyle ilgili soru işaretleri yarattı.

ABD’de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar şebekesi kurmaktan yargılanan ve 2019’da hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’ın ‘listesi’ ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı. Epstein ile ilişkili kişilerin adlarının yer aldığı listede ABD eski başkanlarından Bill Clinton ve Donald Trump, İngiliz Kraliyet Ailesi üyesi Prens Andrew, David Copperfield, astrofizik dahisi Stephen Hawking, model Naomi Campbell ve ünlü şarkıcı Michael Jackson dahil yaklaşık 150 kişi var. Daha önce adı geçen isimlerle ilgili bilinmeyen pek bir ayrıntı çıkmadı. Ancak listede milyarder Bill Gates’in adının yer almaması tepki çekti. Gates’in Epstein ile bir dönem yakınlık kurduğu biliniyor. Hatta 2011’de, yani Epstein’ın pedofiliden suçlu bulunmasından üç yıl sonra onunla bir davette yan yana görüntüleri geçen yıl ortaya çıkmıştı.  

Haberin Devamı

KORUNUYOR MU?

Gates’in Melinda Gates ile 2022’de 27 yıllık evliliğinin son bulmasında da Epstein ile görüşmelerinin etkili olduğu öğrenilmişti. Melinda Gates, bu arkadaşlıktan rahatsız olduğunu dile getirmiş ve evliliğine güvenini kıran bir durum olduğunu açıklamıştı. 2011’den itibaren Gates, Epstein ile birçok kez bir araya gelmişti. Epstein’ın Manhattan’daki malikanesinde en az üç kez ve en az bir kez gece geç saatlere kadar kalmak da dahil olmak üzere buluştular. Bunların bilinmesine rağmen Gates’in adının listede geçmemesi, listenin güvenilirliğiyle ilgili şüphe uyandırdı. Gates’in, küreselci derin güçler tarafından korunduğu iddia edildi. Gates’in ve 51 milyar dolarlık Gates Vakfı’nın genç kızların refahını destekleyen bağışlar yaptığı biliniyor. İşte listede adı geçenlerin Epstein ile ilişki ağları...

Haberin Devamı

Cinsel istismara uğrayan Johanna Sjoberg’ün ifadesine göre şarkıcı Michael Jackson, Epstein’ın Palm Beach’teki malikanesine gitti ve aynı ortamda ünlü sihirbaz David Copperfield de bulundu. Jackson’a masaj yapmadığını belirtti. Copperfield’ın Epstein’ın evine yemeğe geldiğini, birkaç sihir numarası yaptığını sonra da kendisine, ‘kızlara başka kızları işe almaları için para ödendiğini bilip bilmediğini’ sordu.

Cinsel istismar mağduru Virginia Giuffre, 2006’da Epstein’ın adasını ziyaret eden merhum Cambridge profesörünü “reşit olmayanların seks partisine” katılmakla suçladı. Yeni yayınlanan belgeler Epstein’ın, Profesör Hawking’in böyle bir partiye katıldığı iddialarını reddetmek için ortağı Ghislaine Maxwell’e e-posta gönderdiğini ve kızlara yalanlamaları için para teklif etmeyi düşündüğünü ortaya koydu.

Sjoberg, ifadesinde Epstein’ın bir keresinde kendisine ‘Clinton’ın kızlardan genç olanları sevdiğini kendisine söylediğini’ belirtti. Ama Clinton’la tanışmadığını, Clinton’ı adada görmediğini söyledi.

Sjoberg, ifadesinde fırtınanın Epstein’ın uçağının New York’a inmesini engellemesi üzerine Trump’ın Atlantic City’deki kumarhanelerinden birine gittiklerini söyledi.

Sjoberg, 2001’de Epstein’ın Manhattan’daki evinde kucağına oturduğu sırada Prens Andrew’un elini memesine koyduğunu söyledi.

Haberin Devamı