Dünya JFK'nin kusursuz aile rüşveti

JFK'nin kusursuz aile rüşveti

Paylaş
JFK'nin kusursuz aile rüşveti

Yeni çıkan bir kitap, ABD’nin suikasta kurban giden eski başkanı JFK’nin, karısı Jackie Kennedy’ye kusursuz aile imajı için milyonlar ödediğini yazdı.

ABD’nin 1963’te silahlı saldırıyla öldürülen eski başkanı John F. Kennedy’nin (JFK) aile sırları yeni bir kitapta ele alındı. Uazar J. Randy Taraborrelli’nin kitabı, JFK’nin karısı Jackie Kennedy’nin first lady olarak sürdüğü hayata odaklanıyor.

Haberin Devamı

500 sayfalık kitaptaki bilgilerin çoğunun doğruluğu eleştirmenler tarafından kabul edildi. Kitaptaki bilgilere göre JFK, 1953’te evlendiği Jackie ile kusursuz bir evlilik imajı yaratmak için milyonlar harcadı. JFK, Beyaz Saray’da başkanlık koltuğuna oturabilmesi için mutlu bir aile tablosu çizmeye ihtiyaç duyuyordu.

Jackie Kennedy (1929-1994) ve JFK’nin (1917-1963) dört çocuğu oldu. Çocuklardan ilki ve sonuncusu yaşamadı. Oğulları John uçak kazasında öldü. Sadece kızları halen hayatta.

HASTALIK BULAŞTIRIYORDU

Ancak karısını sürekli aldatıyordu. Jackie, bu duruma katlanamayacağını fark edince boşanmaya karar verdi. Çünkü JFK, Jackie’ye cinsel yolla bulaşan hastalıklardan taşıyordu.

Hatta ilk çocukları Arabella’nın 1956’da ölü doğmasından Jackie, JFK’nin getirdiği hastalığı sorumlu tutuyordu. JFK, karısının ölü doğum yaptığı haberini aldığında İtalya’da kadınlarla teknede alem yapıyordu. Jackie, aile reisi Joe Kennedy’ye bu evliliği sürdüremeyeceğini söyledi. Bunun üzerine o sırada senatör olan JFK imajını kurtarmak için Joe’dan yardım istedi.

Haberin Devamı

 

 

SON SEVİŞMELERİ OLDU

JFK’nin başkan olmasını isteyen Joe Kennedy, Jackie’yi New York’ta Fransız restoranı Le Pavilion’da yemeğe çıkardı. JFK’den doğuracağı her bir çocuk için 100 bin dolar (bugün 1 milyon dolara denk) teklif etti. 1957’de Jackie, kızları Caroline’i doğurduğunda aynı gün hesabına 100 bin dolar yatmıştı.

Oğulları John Jr, üç yıl sonra, babasının 1960’ta başkan seçilmesinden iki hafta sonra dünyaya geldi. Jackie Kennedy halkın sevdiği, ailesine bağlı bir first lady’ydi.

Ama Kennedy’nin çapkınlıkları nedeniyle onu yatak odalarından kovmuştu. 1963’te JFK öldürülmeden bir gece önce ise Beyaz Saray’da onun yatak odasına girmiş ve sevişmişlerdi. O gün kız kardeşine içinde kötü bir his olduğunu söylemişti. Nitekim, o, son sevişmeleri oldu.