Dünya Kadın keskin nişancı Kömür, Ukrayna'nın ulusal kahramanı oldu

Kadın keskin nişancı Kömür, Ukrayna'nın ulusal kahramanı oldu

Paylaş
Kadın keskin nişancı Kömür, Ukrayna'nın ulusal kahramanı oldu

Rus askerlerine karşı Ukrayna güçlerinin en güvendiği birimlerin başında ise keskin nişancı bölüğü geliyor. Rus ordusuna ağır kayıplar verdiği belirtilen Ukraynalı keskin nişancı ilk defa gün yüzüne çıktı. Kimliği açıklanmayan, 'Kömür' kod adı ile tanıtılan keskin nişancı ulusal kahraman ilan edildi.

Rusya - Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle sürerken dünya, 'Kömür' olarak bilinen Ukraynalı keskin nişancıyı konuşuyor. Gerçek adı henüz açıklanmayan gizemli keskin nişancı, Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından dünyaya tanıtıldı. Savaşın en sıcak bölgelerinde görev aldığı belirtilen 'Kömür' ile ilgili bilinen tek şey 2017 yılında Ukrayna deniz kuvvetlerine katıldığı ve o tarihten itibaren ülkenin doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ta Rus yanlısı ayrılıkçılarla savaştığı.

Haberin Devamı

RUS ORDUSU ARASINDA KÖTÜ ŞÖHRETLİ

Kimliğini korumak için yüzü kısmen fotoğraflarla kapatılan 'Kömür'ün Rus ordusu arasında da kötü bir şöhreti olduğu belirtiliyor.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Ukraynalı keskin nişancılar Rus ordusuna ağır kayıplar verdiriyor.

ÖLÜM LEYDİSİ'NE BENZETİLİYOR

Kadın keskin nişancı İkinci Dünya Savaşı'nda 309 Nazi'yi öldürdükten sonra 'Ölüm Leydisi' lakabını alan Ukraynalı efsanevi keskin nişancı Lyudmila Pavlichenko'ya benzetiliyor.

Pavlichenko, bugüne kadarki en başarılı kadın keskin nişancı olarak kabul ediliyor.