Dünya Kadirov, Kremlin'i suçladı: Yeterince acımasız değil

Kadirov, Kremlin'i suçladı: Yeterince acımasız değil

Paylaş
Kadirov, Kremlin'i suçladı: Yeterince acımasız değil

Dünya Ukrayna işgalinde istediği sonucu alamayan Rus lider Putin’in yakın çevresinin dağılmak üzere olduğunu düşünürken, düşmanlarına yaptığı işkencelerle bilinen Çeçen lider Kadirov, Putin’i yeterince acımasız olmamakla suçladı.

Posta.com.tr / Yargısız infazlar ve işkence yöntemleriyle nam salan Çeçen lider Ramazan Kadirov, Kremlin’i eleştirildi. Ukrayna işgalinde en başından beri Rusya’ya destek veren Kadirov, işgali Çeçen askerleri için ‘cihat’ olarak nitelendiriyor.
Rus güçlerinin Kiev’den çekilmesini hazmedemeyen Kadirov, Rusya’nın heyet başkanı Vladimir Medinsky'e ağır sözler sarf ederek ‘ağzını kapalı tutması gerektiğini’ ifade etmişti.

Haberin Devamı



Çeçen lider hakkındaki The Sun gazetesinde yer alan bir istihbarat ise gündeme bomba gibi düştü. İstihbarata göre Kadirov, Kremlin’deki savaş liderlerini itibarsızlaştırmak için güçlü bir kampanya başlattı. Kremlin'in itibarsızlaştırma çabalarında, Putin'i yeteri kadar acımasız olmamakla itham etmek de var.

TÜM RUSYA'YI ELE GEÇİREBİLİR

Büyük bir çalkantının yaşandığı Rus tarafında Kadirov’un başarılı olma ihtimali var. Eğer Putin Kadirov’a kısmen de olsa bir güvenlik bloğunu verirse, tüm Rusya’yı ele geçirebilir.