Dünya Kan donduran itiraf! Polis merkezine gittiği anlar kamerada

Kan donduran itiraf! Polis merkezine gittiği anlar kamerada

Paylaş
Kan donduran itiraf! Polis merkezine gittiği anlar kamerada

61 yaşındaki adam, korkunç gerçeği 41 yıl boyunca saklamıştı. Mayıs 2021'de ise polis merkezine giderek işlediği cinayeti itiraf etti.

Posta.com.tr | 80'li yıllarda polis, Anthony Bird adlı kişinin işe gelmemesinden şüphelenen yakınlarının ihbarı üzerine evine gitmiş ve cesedini bulmuştu. O dönem 41 yaşında olan Bird'ün vücudunda belirgin izler ve morluklar vardı ve elektrik kablosuyla bağlanmıştı. Dairesi yağmalanmıştı, elektrikli eşyaları ve alkollü içecekleri çalınmıştı. 

Haberin Devamı

SORUŞTURMA SONUÇSUZ KALDI

Cinayet soruşturması başlatılsa da 1981 yılında soruşturma kapatıldı. Dedektifler davayı düzenli olarak ele aldı ancak Anthony'nin cinayeti 41 yıldır çözülemedi. 

Anthony Bird

5 Mayıs 2021'de ise beklenmedik bir gelişme yaşandı. 1980 yılında, henüz 21 yaşındayken işlediği suçun yükünü 40 yıl sonra hafifletmeye çalışan John Paul, Hammersmith'teki polis merkezine gitti. Paul, 1980'de işlediği cinayeti itiraf etti. 

Karakolun güvenlik kameralarında Paul'ün danışmadaki memura itirafta bulunduğu anlar görülüyor. Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Paul, ardından tutuklanarak hapse çarptırıldı. Ancak itirafa rağmen, mahkeme Paul'ün suçsuz olduğunu iddia etti. 24 Ekim'de ise cinayetten hüküm giydi ve en az 19 yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Anthony'nin ailesi, "Tony'nin ölümünü uzun yıllar önce atlatmıştık ama 42 yıl sonra katilin ortaya çıkması ve suçlu bulunmasından memnunuz" dedi.

KAHREDEN DETAYLAR

Mahkemede, 3 Haziran 1980 akşamında Paul ve Anthony'nin nasıl tanıştığı anlatıldı. Paul, sonrasında Anthony'nin dairesine hırsızlık için girmişti. Dairede Anthony'i bağladıktan sonra onu bilinci kaybolana dek bir tahta parçasıyla dövdü. 

Paul'ün parmak izleri de orijinal suç mahallindeki izlerle uyuştu.