Dünya 40 yıllık cinayetin faili, DNA sayesinde yakalandı

40 yıllık cinayetin faili, DNA sayesinde yakalandı

Paylaş
40 yıllık cinayetin faili, DNA sayesinde yakalandı

1980 yılında henüz 25 yaşındayken korkunç bir cinayete kurban giden Sandra DiFelice’in katilinin kim olduğu gizemini koruyordu. Taa ki yeni geliştirilen DNA teknolojisi davanın seyrini değiştirecek kanıtı sunana kadar…

Derleyen: Mine Bozkurt - Posta.com.tr | 1980 yılında cinayete kurban giden bir çocuk annesi 25 yaşındaki Sandra DiFelice’in davasında yeni bir gelişme yaşandı. Las Vegas polisi, korkunç cinayetin failini DNA teknolojisi sayesinde buldu.

Haberin Devamı

DiFelice bir çocuk annesiydi.


DiFelice, Doğu Las Vegas’taki evinde 26 Aralık’ta ölü bulunmuştu. Evine zorla girilen genç kadının tecavüze uğradığı belirlenmişti. Polis o dönem 21 yaşındaki Paul Nuttall’ı göz altına almış, ancak onu suçlayacak yeteri kadar kanıta erişememişti.

EVDE KALMAK İSTEDİ

DiFelice’in ev arkadaşı, cinayet sabahında Nuttall’ı evin dışında gördüğünü ifade etmişti. Kayıtlara göre Nuttall, gidecek başka bir yerinin olmadığını söyleyip evde kalıp kalamayacağını sormuştu. DiFelice’in ev arkadaşı ise evin müsait olmadığını ve adamı iyi tanımadığını söylemişti.

Nuttall’ın DiFelice ile tanışmış olabileceği polis raporlarında yer aldı. Cinayetin ardından polisler birkaç kanıt toplasa da şüpheliyi tespit etmede başarısız oldular.

Haberin Devamı

KAN DONDURAN CİNAYET AYDINLANDI

 

Kan donduran cinayet Şubat 2021’de eski davaları araştıran dedektifler tarafından yeniden gündeme geldi. Olayın üzerinden geçen 40 yılın ardından DNA teknolojisinin davaya dahil olmasıyla birlikte genç kadının katili bulundu.

YENİ NESİL TEKNOLOJİ

DiFelice’in tırnaklarındaki DNA kalıntıları Nuttall ile eşleşiyordu. Polisler ayrıca DiFelice’in evindeki su bardağında Nuttall’ın DNA’sını buldu ve genç kadının midesinden çıkan siyah saç telleri de katille uyuşuyordu. Şimdi 64 yaşında olan Paul Nuttall, DiFelice’in evine girerek cinsel saldırıda bulunmak ve cinayetten yakalanarak cezaevine gönderildi.