Dünya Kanlı gecenin sorumlusu! Canavarın kızı 53 yıl sonra serbest

Kanlı gecenin sorumlusu! Canavarın kızı 53 yıl sonra serbest

Paylaş
Kanlı gecenin sorumlusu! Canavarın kızı 53 yıl sonra serbest

Tarih sayfaları 1969'u gösterdiğinde tarikat lideri Charles Manson'ın emriyle Hollywood'da katliam gerçekleştirdi. Manson Ailesi adlı tarikatın üyeleri o dönem 9 aylık hamile olan ünlü yıldız Sharon Tate'in evine girerek hem onu hem doğmamış bebeğini hem de 4 arkadaşını öldürmüştü. Manson Ailesi üyesi 3 kilit kadın, o günden beri hapiste. Manson'ın kadınlarından birinin 53 yıllık hapsinin ardından serbest bırakılması ülkede şok etkisi yarattı.

Derleyen: Mine Bozkurt | Tarih sayfaları 9 Ağustos 1969 gecesini gösterdiğinde dünya korkunç bir katliama şahit oldu. O gece yönetmen Roman Polanski’nin 9 aylık hamile eşi Sharon Tate, Los Angeles’taki Cielo Estate malikanesinde 4 arkadaşıyla birlikteydi. Tarikat lideri Charles Manson'ın 5 müridi ise korkunç cinayetler işlemek üzere malikanenin yolunu tutmuştu. Tarikat lideri Charles Manson’ın ‘Manson Ailesi’ adını verdiği grubun üyeleri arasında yer alan Susan Atkins, Leslie Van Houten, Patricia Krenwinkel, Linda Kasabian ve Steave Crogan, malikaneye girip 5 kurbanı toplam 102 bıçak darbesi ve kurşunlayarak katletti.

Haberin Devamı

Hamile olan Sharon Tate’in bebeği de onunla birlikte öldü. Manson Ailesi, cinayeti işledikten sonra kendi çiftliklerinin yolunu tutmuştu. Sabah saatlerinde eve gelen temizlikçi polisleri arayınca ise her şey için çok geçti. Katiller, tüm evi kana boyamış, Sharon Tate’in kanıyla giriş kapısına ‘Domuz’ yazmıştı.

Charles Manson

BUNUNLA SINIRLI KALMADILAR

Sharon Tate’in evindeki kanlı katliamdan bir gece sonra, yine Manson Ailesi tarafından Los Angeles’ın varlıklı çifti Leno ve Rosemary LaBianca’yı öldürdü. Tıpkı Sharon Tate cinayeti gibi bu cinayette de kurbanların kanıyla duvarlara yazılar yazdılar. Yazılardan biri ‘Domuzlara ölüm’ şeklindeydi. Cinayetleri kimin işlediği hala gizemini korurken, 10 yaşındaki bir çocuğun ormanda silah bulması soruşturmanın gidişatını değiştirdi. Zira bu silah, Tate cinayetinde kullanılmıştı.

Haberin Devamı

CİNAYETİN KİLİT KADINLARI

Her iki cinayette de kilit isimde olan Manson Ailesi kadınları ve azmettirici olan Charles Manson, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Henüz ellerinde yeteri kadar kanıt olamayan polisler için Manson’ın müritlerinden Susan Atkins’in hücre arkadaşına adeta gurur duyarak cinayetleri anlatması odak noktası oldu.

Charles Manson, uzun süren davaların ardından tüm cinayetlerden suçlu bulundu. Tıpkı diğer 3 kadın gibi…

Cinayetlerde yer alan Susan Atkins, Leslie Van Houten ve Patricia Krenwinkel davalara çıkarken gülümsemeleri ve alınlarındaki çarpı işaretleriyle akıllara kazındı.

CİNAYET İŞLEYİP ÇİKOLATALI SÜT İÇTİ

O dönem tarikatın en genç üyesi olan Leslie Van Houten, katliamdan beri girdiği hapishanede hayatını sürdürüyordu. Leslie Van Houten, Manson tarikatına katıldığında henüz 19 yaşındaydı. Tate cinayetlerine katılmadığı belirtilen Van Houten, Rosemary'i 16 kez bıçaklamış, Leno'nun vücudunun parçalanmasında diğer tarikat üyelerine yardım etmişti. Çiftin kanıyla duvarlara yazı yazan Van Houten, buzdolabından da çikolatalı süt alıp içti. 

CAVARIN KIZI HAKKINDA YENİ KARAR

Van Houten, tarikat üyeleriyle birlikte yargılandıktan sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Yıllar geçtikçe Van Houten, akıl hastasını olduğunu, o dönem uyuşturucu madde kullandığı için Manson'ın Tanrı olduğuna inandığını ve yaptıklarından pişmanlık duyduğunu söyledi. 

Haberin Devamı

Van Houten ilk yargılandığı dönem ölüm cezasına çarptırılmıştı. Ancak 1972 yılında California eyaletinde idam yasaklanınca cezası ömür boyu hapse çevrilmişti.

Hapiste geçirdiği 53 yılın ardından Van Houten salı günü serbest bırakıldı. Ülkede şok etkisi yaratan bu duruma kurbanların aileleri karşı çıksa da Van Houten özgürlüğünü yeniden kazandı.

Şimdi 73 yaşında olan Van Houten'ın avukatı, müvekkilinin karardan memnun olduğunu ve 'cinayetleri işkerken olduğu kişi olmadığının farkına varıldığı için minnettar olduğunu' açıkladı.