Dünya Kararname ile duyurdu: Zelenskiy, iki üst düzey yetkiliyi kovdu

Kararname ile duyurdu: Zelenskiy, iki üst düzey yetkiliyi kovdu

Paylaş
Kararname ile duyurdu: Zelenskiy, iki üst düzey yetkiliyi kovdu

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, ülkedeki iki üst düzey yetkilinin görevine resmi bir kararname ile son verdi. Başsavcı Iryna Venediktova ve İç Güvenlik Kurumu (SBU) Başkanı Ivan Bakanov ‘vatana ihanet’ şüphesiyle kovulurken, bu Rusya işgalinin başından beri ülkedeki en üst düzey görevden alma oldu.

Zelenskiy’nin çocukluk arkadaşı SBU başkanı Ivan Bakanov ve Rus savaş suçlarının kovuşturulmasında kilit rol oynayan Başsavcı Iryna Venediktova’nin görevden alınmaları, cumhurbaşkanlığının internet sitesindeki icra emriyle duyuruldu.

Haberin Devamı
Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı ve Ukrayna Başsavcısını görevden aldı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Ivan Bakanov ve Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova’yı yayınladığı kararname ile görevden aldığını duyurarak, “Vatana ihanet ve işbirliği faaliyetlerine ilişkin 651 ceza davası kaydedildi” dedi.

651 VATANA İHANET DAVASI

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenskiy, bu kişilerin görevden alınmalarının haklı gerekçeleri olduğunu, vatana ihanet şüphesine dair delillerin toplandığını, suçun tümünün belgelendiğini söyledi. Zelenskiy ayrıca, ülkede savcılık ve kolluk kuvvetlerine karşı 651 vatana ihanet ve düşmanla işbirliği iddiası davası açıldığını, söz konusu davalarda Bakanov ve Venediktova’nın birimlerinde yer alan 60’tan fazla yetkilinin Rus işgali altındaki bölgelerde Ukrayna’ya karşı çalıştığını belirtti.