Dünya 'Katil hemşire' paniği

'Katil hemşire' paniği

Paylaş
'Katil hemşire' paniği

İngiltere'de Rebecca Leighton isimli hemşire üç hastayı öldürdüğü şüphesiyle gözaltına alındı

Rebecca Leighton, birkaç hafta içinde aynı nedenden üç hastanın ölmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında bugün gözaltına alındı. Polis, 27 yaşındaki kadının çalıştığı Stepping Hastanesi’nde hastalara verilen 36 kap saline solüsyonuna ensülin eklendiğini ortaya çıkarmıştı.

Leighton’un çalıştığı A1 ve A3 koğuşlarındaki dolaplarda bulunan solüsyonların, 7 Temmuz’dan bu yana 14 hastaya verildiği tahmin ediliyor. Solüsyonun, hastaların kan şekerini düşürerek ölümlerine neden olduğu düşünülüyor.

Stepping Hastanesi’nde 7 Temmuz’dan bu yana hayatını kaybeden 44 yaşındaki Tracey Arden, 84 yaşındaki George Keep ve 71 yaşındaki Arnold Lancaster’ın değiştirilmiş saline solüsyonu nedeniyle öldükleri anlaşılırken, dördüncü bir hastanın sağlık durumunun da aynı nedenden dolayı kritik olduğu ifade edildi.

FACEBOOK MESAJLARI

Polis, soruşturma kapsamında hastanede çalışan 50’den fazla personeli sorguladı. Leighton, soruşturma süresince Facebook’tan mesajlar attı.

Genç hemşire, ölümlerin ülke çapında haberlere konu olmasının ardından, geçen Cuma Facebook’taki duvarına şu mesajı yazdı: “Her şey bununla alakalı xx”.

Gece hayatına düşkün olduğu bilinen Leighton, bu mesajının bir hafta öncesinde “çok yorgun olduğunu ve gece hayatına geri döndüğü” notunu bıraktı.

Arkadaşlarına sık sık uzun gece vardiyalarından yakınan ve bazen işe hiç gitmek istemediğini belirten Leighton, bir ay önce yazdığı bir mesajda ise “gerçekten hiç ama hiç işe gitmek istemiyorum… Çok yakında ne olacağını merak ediyorum” ifadesini kullandı.

"ÇOK ŞİRİN BİR KIZ"

Komşularının evden geç saatte çıktığı ve çok erken saatlerde döndüğü için nadiren hemşire önlüğüyle gördüğü Leighton, sokağındaki insanlar tarafından “çok şirin, sürekli gülen ve gülümseyen bir insan” olarak tanımlandı.

Sokakta market işleten Hamid Bayatporr, “Her akşam 9-10 gibi gelir ve roze şarap ile bir-iki paket sigara alır” bilgisini verdi. Leighton’ın annesinin de çalıştığı hastanede hemşire öğretmeni olduğunu belirtildi.

Ulusal Sağlık Sistemi’nden Dr. Chris Burke, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “polisin başlattığı soruşturmanın devam ettiğini, şu ana kadar bir suçlama yapılmadığını” duyurdu.

Haberin Devamı