Dünya Kiliseye intihar saldırısı: 56 ölü, 100 yaralı

Kiliseye intihar saldırısı: 56 ölü, 100 yaralı

Paylaş
Kiliseye intihar saldırısı: 56 ölü, 100 yaralı

Pakistan'ın Peşaver şehrinde bir kiliseye düzenlenen intihar saldırısında en az 56 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı. Saldırı, cemaatin ayin sonrasında dağıtılan pilavları almaya yönelmesi sırasında meydana geldi

POSTA.COM.TR

Ülkenin kuzeybatısındaki Peşaver kentinde bulunan tarihî kiliseye yönelik intihar saldırısında en az 56 kişi ölürken, 100 kişi de yaralandı. Saldırı, Pakistan'da Hıristiyanlara yönelik en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti.

Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edilen saldırı, pazar ayininin ardından cemaatin kilise önünde dağıtılan pilavları almaya gittiği sırada düzenlendi.

KİLİSEDE 600 KİŞİ VARDI


Kalabalığın arasına dalarak üzerindeki patlayıcıları infilak ettiren iki saldırgandan birinin kopmuş bacakları olay yerinde bulunurken, saldırı anında kilisenin içinde de 600 kişi olduğu ifade ediliyor.

İKİ SALDIRGAN, İKİ BOMBA


Polis ölenlerin en az dördünün çocuk, ikisinin polis memuru, altısının ise kadın olduğunu açıkladı. Bomba imha ekibinden bir görevli, iki saldırganın iki ayrı bomba patlattığını söyledi.

SOKAKLARA DÖKÜLDÜLER


Bazı vatandaşlar saldırının hemen ardından protesto gösterileri için sokağa çıktı.

Pakistan'da Hıristiyanlar, nüfusun yüzde 1,6'sını oluşturuyor. Bu olay Başbakan Navaz Şerif'in haziran ayında göreve gelişinden bu yana yaşanan en kanlı din saldırısı oldu. Geçmişte Hıristiyan azınlığa düzenlenen benzer saldırılardan İslamcı militanlar sorumlu tutulmuştu.


Haberin Devamı