Dünya Kırım'ın ilhakının sembolüydü! Kerç Köprüsü'nde peş peşe patlamalar

Kırım'ın ilhakının sembolüydü! Kerç Köprüsü'nde peş peşe patlamalar

Paylaş
Kırım'ın ilhakının sembolüydü! Kerç Köprüsü'nde peş peşe patlamalar

Ukrayna Rusya savaşı 17. ayında hız kesmeden devam ederken Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ı Rusya'nın Krasnodar şehrine bağlayan sembol köprülerden biri olan Kerç Köprüsü'nden son dakika haberleri geldi. Köprüde arka arkaya yaşanan patlamalarda 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken yayalardan köprüyü kullanmamaları istendi.

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde. Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile geçtiğimiz yılın şubat ayında başlayan savaş Ukrayna'nın doğu bölgelerinde son sürat devam ediyor.

Haberin Devamı

Bir süredir Ukrayna ordusunun taarruzuna karşı savunma pozisyonuna geçen Rusya'dan gelen haber ise dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

ARKA ARKAYA PATLAMALAR

Rusya ve Kırım'ı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nde, bu gece yarısı arka arkaya patlamalar meydana geldi.

Rus yetkililer yaptıkları açıklamada patlama olduğuna dair bir bilgiye yer vermedi ve yaşanan olayı 'acil durum olayı' olarak nitelendirdiler.

Aynı açıklamada söz konusu olay nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği ve bir çocuğun da yaralandığı bilgisine yer verildi.

Al Jazeera'da yer alan habere göre, yayalardan köprüyü kullanmamaları istendi.

Açıklama Ukrayna medyasının üst geçit boyunca patlamalar bildirdiğini yazmasından saatler sonra geldi.

Haberin Devamı

"TRAFİK DURDURULDU"

Rusya’nın Kırım Valisi Aksyanov, “Kerç Köprüsü’nde trafik durduruldu. Krasnodar Bölgesi tarafındaki 145’inci ayağın yakınında acil bir durum meydana geldi. Kolluk kuvvetleri ve tüm sorumlu servisler çalışmalarını sürdürüyor. Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı Vitaly Savelyev ile görüştüm ve durumu eski haline getirmek için tedbirler alınıyor” dedi.

KIRIM’IN İLHAKININ SEMBOLÜ

Rus TASS haber ajansı, köprüdeki "acil durum" nedeniyle tren trafiğinin değişebileceğini söylerken, RIA devlet haber ajansı, polis memurlarının bölgedeki feribot seferlerinin de çalışmadığı konusunda sürücüleri uyardığını yazdı.

Rusya, Kırım'ı 2014 yılında Ukrayna'dan ilhak etti, ancak yarımada uluslararası alanda Ukrayna topraklarının bir parçası olarak kabul ediliyor.

Kırım'ı Krasnodar'a bağlayan köprü, Ukrayna'da savaşan Rus askerlerine malzeme taşımak için hayati bir bağlantı görevi görüyor.

Söz konusu köprü Ukrayna tarafından Kırım'ın ilhakının sembolü olarak görülüyor.