Dünya Komşudan duygulandıran destek: Hepimiz Türküz

Komşudan duygulandıran destek: Hepimiz Türküz

Paylaş
Komşudan duygulandıran destek: Hepimiz Türküz

Fransız Charlie Hebdo’nun dün yayınladığı skandal karikatürün ardından bugün Yunanistan’da yayın yapan Kathimerini gazetesi Türkiye’de deprem sebebiyle hayatını kaybedenleri anarak Türk halkının yanında oldukları mesajı vererek “Hepimiz Türküz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Yunanistan Devlet Televizyonu ERT, sabah haberlerine “Ben Seni Sevduğumi” şarkısı ile başladı.

Merkezleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan olan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler, 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Depremin meydana geldiği gecenin sabahında tüm Türkiye tek yürek olarak bölgeye yardım etmek için sıraya girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri de deprem bölgesinde yardım çalışmalarına yoğun bir şekilde katılıyor. 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkan depremlerin ardından 4. seviye alarmla yurt dışından da yardım talep edildi.

Türkiye’nin yardım çağrısı uluslararası gündemde de ses getirdi ve dünyanın dört bir yanından yardımlar gelmeye başladı. Yardımlarla birlikte yabancı ülkelerden gelen kurtarma ekipleri de canhıraş bir şekilde enkazın altında kalan vatandaşları kurtarmaya çalışıyor.

CHARLIE HEBDO’DAN SKANDAL KARİKATÜR

Dün Fransız Charlie Hebdo dergisi, binlerce insanın hayatını kaybettiği merkez üssü Kahramanmaraş olan Türkiye'nin 10 ilini yıkan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki binlerce insanın öldüğü on binlerce insanın da yaralandığı depremlerle alay etmişti.

Haberin Devamı

Derginin yayınladığı karikatürde yıkık binalar çizilmiş ve üzerine "Tank yollamaya bile gerek yok" yazmıştı.

KOMŞU YUNANİSTAN: HEPİMİZ TÜRKÜZ

Bugün Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini gazetesinde yayınlanan bir karikatür adeta Fransız dergisine cevap niteliğindeydi.

Karikatürde bir grafiticinin duvara Yunanca olarak “Hepimiz Türküz” yazdığı resmedildi.

Öte yandan Yunanistan Devlet Televizyonu ERT, bu sabah yayına girmeden önce Türkiye’de devam eden enkaz kaldırma çalışmaları görüntülerini ekrana getirdi. Bu görüntülerin arkasında ise Türkçe bir şekilde “Ben Seni Sevduğumi” şarkısının çaldığı duyuldu.

Yunan devlet televizyonu yayını Türkçe şarkıyla açtı Yunanistan’ın devlet televizyonu ERT, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Türkiye’yi derinden sarsan deprem ile ilgili yaptığı yayını Şevval Sam’ın seslendirdiği “Ben Seni Sevduğumi” şarkısıyla açtı.